47 üreticiye 47 adet damızlık koç dağıtımı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilimizde 47 üreticiye 47 adet damızlık koç dağıtımı yapıldı.
Özenle seçilen kıvırcık ırkı damızlık koçlar, kura usulü ile Babaeski İlçesi yetiştiricilerine 26 adet, Lüleburgaz İlçesi yetiştiricilerine 17 adet ve Pehlivanköy İlçesi yetiştiricilerine 4 adet olarak dağıtıldı.

"Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi" kapsamında Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yine bir başka proje olan ''Halk Elinde Islah Projesi'' dahilinde hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerden temin edilen 47 adet kıvırcık ırkı damızlık koçların dağıtımı, Babaeski İlçesi'nde Ticaret borsasında düzenlenen törenle yapıldı.
Yetiştiricilere hayırlı olsun
Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tören ve proje hakkında şu bilgilere yer verildi;
“Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince özenle seçilen kıvırcık ırkı damızlık koçlar, kura usulü ile Babaeski İlçesi yetiştiricilerine 26, Lüleburgaz İlçesi yetiştiricilerine 17 ve Pehlivanköy İlçesi yetiştiricilerine 4 adet olmak üzere teslim edilmiş olup, yetiştiricilerimize hayırlı olmasını dileriz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol