45 sporcu yeni kuşaklarını aldı

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı Faaliyet
Programında yer alan 2017 yılı 3. Dönem Kuşak Terfi Sınavı 24.09.2017 tarihinde Ayşenur Taşbakan Antrenman
Salonu’nda 45 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.
Kuşak Terfi Sınavı’nda başarılı olan sporculara yeni kemerleri Ergin Spor Kulübü Antrenörleri Savaş Ergin ve Gökhan Yeşil verdi.

Her geçen gün taekwondoda bir adım daha ileriye giden ilimiz Kırklareli'de, taekwondo kulüpleri çalışmalarına devam ediyor. Kırklareli'de Faaliyet gösteren Ergin Spor Kulübü, Türkiye Taekwondo Federasyonu 2017 Yılı Faaliyet Programı'nda yer alan Eylül 2017 GIP-Kuşak İmtihanı'nı gerçekleştirdi. Kulüp Başkanı Gökhan Yeşil, yeni başarılara imza atabilmek adına var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini, bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
İl, Bölge, Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında düzenlenen birçok turnuvada boy göstererek, ilimizin adının en iyi şekilde duyulmasına yardımcı olan taekwondo kulüpleri, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İlimizde faaliyet gösteren taekwondo kulüplerinden biri olan Ergin Spor Kulübü, 2017 yılı Faaliyet Programı'nda yer alan Eylül 2017 GIP-Kuşak İmtihanı'nı gerçekleştirdi. Ergin Spor Kulübü tarafından 24.09.2017 Pazar günü Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda gerçekleşen imtihana çok sayıda sporcu katıldı. Sınav Komisyon üyelerinin hazır bulunduğu GIP-Kuşak İmtihanına 45 sporcu katıldı.
"Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz"
Sınavla ilgili bir açıklama yapan Ergin Spor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil, Kırklareli'ni en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "İlimizin adını başarı ile temsil edecek ve nice başarılar kazanacak olan sporcularımız bir engeli daha aşarak kuşak terfi sınavında başarılı olmuşlardır.
Ergin Taekwondo Spor Kulübü olarak GIP-Kuşak İmtihanında başarılı olan sporcularımızı tebrik eder, yeni kuşaklarının hayırlı olmasını dileriz.
"Sporcularıma başarılar dilerim"
"2017 yılı içerisinde katılacakları şampiyonalarda sporcularıma başarılar dilerim. Desteklerini esirgemeyerek yükümüzü hafifleten ailelere de teşekkür ederim. Başarıya giden yol zor. Zorlukları birlik ve beraberlik içinde ailelerimizle aşıyor olmamız çok güzel.
Birlik ve Beraberlik, Dün ve bugün olduğu gibi yarın da bizleri başarılı kılacak ve sporcularımızın hedeflerine ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
Taekwondo ailemiz büyümeye devam ediyor. Çocuklarımızı taekwondo ile buluşmaya davet ediyoruz. Kim gelirse gelsin kapılarımız ardına kadar açık" diyerek sözlerini sonlandırdı.
"Her zaman doğru işler yapmaya çalıştık"
Yeşil’in ardından açıklama yapan Ergin Spor Kulübü Antrenörü Savaş Ergin ise; "Her yıl önemli başarılar kazanan sporcularımız 2017 yılı itibari ile de Ulusal ve Uluslararası alanda madalyalar ile ilimizin ve ülkemizin adını duyurdu.
Bizlerde gurur duyduğumuz çocuklarımızın başarısını Kuşak terfi sınavına yoğun katılım gösteren sporcu velilerimiz ile yeniden hatırlayarak kendilerini tebrik ettik.
Taekwondo’nun yanı sıra sporcularımızın diğer alanlara olan ilgisini ve başarılarını da takip ediyoruz. Kemer Sınavları taekwondo öğrenimi açısından çok etkili ve faydalıdır. Bizlere Taekwondo’yu tanıtma fırsatı verdiği gibi, çocuklarımızın farklı dallarda kişisel gelişim noktasında öğrendiklerini de bu güzel ortamda sergilemesi bizleri mutlu ediyor.
Amacımız onları her yönüyle hayata hazırlamak ve destekçisi olmak. Sanata ve Spor’a yönlendirmek. Çocuklarımızı sokaklardan çekip almak. Anne ve Babanın desteği ile gelecek adına çocuğa bir şeyler kazandırabilmek. Bizlere yetiyor dedi.

 

 

 

Kuşak Sınavı, Sadece sporcunun öğrendiklerini sergilediği değil, sınavdaki davranış biçimi Sporcudaki saygı, disiplin, pratik beceri, sosyal davranışlardaki gelişimini de ortaya koymaktadır. Burada çalıştırıcı ön plana çıkar”
"Yükümüzü hafifletiyorsunuz"
Açıklamasına devam eden Ergin, şöyle konuştu; "Taekwondo, diğer spor dallarından çok daha fazla emek istiyor. Dolayısıyla bu yola çıkan genç sporcular devamlı olarak çalışmalı, antrenmanlarını aksatmamalı ve asla pes etmemeliler. Başarı ancak bunu başarabilen sporcularımızın oluyor. Tabi bu yolda en önemli etmen de aileler olarak göze çarpıyor. Çünkü ailelerin çocuklarını desteklemeleri, onların yanında olduklarını göstermeleri, genç sporculara ekstra bir özgüven ve heyecan katıyor. Başarı da akabinde düzenli çalışma ile birlikte gelmiş oluyor. Bizimle birlikte çocuklarının gelişimine en iyi şekilde katkı sağlayan, bu yolda onları asla yalnız bırakmayan aileler, başarının gelmesindeki önemli faktörlerden bir tanesidir. 2017 yılının ikinci yarısında da katılacağımız Ulusal ve Uluslararası Müsabakalarda sporcularımıza başarılar diler, çalışmalarının ve emeklerinin karşılığı olarak bir üst kemere geçmeye hak kazanmış olan sporcularımızı da tebrik ederiz." diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol