42 proje pazardaki yerini aldı

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı tarafından 18 Nisan Çarşamba günü “III. Proje Pazarı” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte; akademik personel ve öğrenciler yürüttükleri proje çalışmalarını, araştırma konularını ve proje fikirlerini poster şeklinde veya hazırladıkları ürünlerini stantlarda sergilediler. Etkinlik Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi Çarşı Fuaye Alanı’nda saat 13.30’da başlarken açılış törenini Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür yaptı. 42 projenin yer aldığı etkinlikte öğrenciler ve akademisyenler birbirinden kaliteli projeleri inceleme fırsatı buldular. 

18 Nisan Çarşamba saat 13.30’da başlayan etkinliğe çok sayıda akademisyen, personel ve öğrenci katıldı. Kırklareli Üniversitesi Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi Çarşı Fuaye Alanı’nda açılan proje fuarı açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, proje pazarının yeni projelerin ortaya çıkması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Proje Pazarının önemi
Etkinliğin açılışında konuşma Prof. Dr. Bülent Şengörür; “Yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının katma değere dönüşmesi Kırklareli, Trakya ve ülkemizin bilim, teknoloji ve inovasyon çerçevesinde bir çekim noktası haline gelmesinde büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
“Üniversite olarak daha sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz”
Bu tür faaliyetleri önemsediklerini her fırsatta ifade eden Şengörür, "Proje Pazarı" etkinliğinin üçüncüsünün düzenlendiğini söyleyerek bu yıl ki etkinliğe 42 projenin katıldığını belirtti. Her yıl "Proje Pazarı" etkinliğini güçlendirdiklerini ve bundan sonra da geliştirme çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Şengörür, “Üniversite olarak daha sağlam ve emin adımlarla ilerliyoruz. Arzumuz bütün akademisyen ve öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılmalarıdır. Önümüzdeki yıl bu projelerimizin artacağına inancım tamdır. Tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.
Bütün stantları gezdi
Konuşmasının ardından kırmızı kurdeleyi keserek III. Proje Pazarı’nın açılışını yapan Rektör Şengörür, sonrasında proje pazarında bulunan bütün projeleri tek tek gezerek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol