4006 TUBİTAK Bilim Fuarı açılışını gerçekleştirdi

Kırklareli ilinde 25 Nisan-22 Mayıs arası 10 okulda faaliyet gösterecek olan 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı, İmam Hatip Ortaokulu’nda kapılarını ziyaretçilerine açtı.

4006 TUBITAK Bilim Fuarı, 24 Nisan Çarşamba günü Kırklareli İmam Hatip Ortaokulunda saat 10.00’da açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Kırklareli Vali Yardımcısı Emre Öztürk, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın, Kırklareli Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül iştirak etti.
“Toplamda 22 adet proje hazırladık”
Fuarın açılış konuşmasını Fen Bilimleri Öğretmeni Samet Eker yaptı. Eker yaptığı konuşmada; “Kırklareli 4006 Bilim Fuarının açılışına hoş geldiniz. Öğrencilerimizin yaptığı projelerde yol göstermeye, sergilemeleri için ortam hazırlamaya çalıştım. Bize desteklerini esirgemeyen sayın okul müdürümüz İbrahim Şimşek’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bize bu projede yardımcı olan tüm öğretmen arkadaşlarıma ve projelerini sunacak olan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, tüm kalbimle başarılarının devamını dilerim. Bilim Fuarımızda 4006 TUBİTAK için hazırlanan 15 adet Fen Bilimleri, 3 adet Matematik, 1 adet İngilizce, 1 adet Türkçe, 2 adet Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere toplamda 22 adet proje hazırladık. Beğenilerinizi ve takdirlerinizi hak etmek dileğiyle diyerek, öğrencilerimizin hazırladığı gösteriyi izlemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Kırklareli İmam Hatip Ortaokulundan yaklaşık 50 öğrenci, Kasım ayından bu yana fuarda sergilenmek üzere 22 adet proje üretti. Bu 22 projelerin 15 tanesini Fen Bilimleri, 3 tanesini Matematik, 2 tanesini Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 1 tanesini Türkçe ve 1 tanesini de İngilizce oluşturuyor. 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu’nun Proje Yürütücüsü, aynı zamanda Fen Bilimleri öğretmeni Samet Eker, yaptığı açıklamada; “4006 TUBİTAK Bilim Fuarı öğrencilerin becerilerini geliştirmek, yeteneklerini keşfetmek ve bilişsel faaliyetlerini geliştirmek için yürütülen bir proje. Kırklareli İmam Hatip Ortaokulunda bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Kasım ayından beri yaklaşık 50 kişilik bir öğrenci grubuyla çalışıyoruz. Onlara yapacakları projeler hakkında yol gösteriyoruz. Okul müdürümüz İbrahim Şimşek’le beraber projelerini sergileyebilecekleri ortamı sağlıyoruz. Öğrencileri projelere katmak her okulda aynı değil.
Bazı okullarda zor olabiliyor. Her öğrencinin ilgi duyduğu bir alan var. Biz de onları ilgi duydukları alanlara yönlendirdik. 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı sayesinde daha fazla öğrenciye ulaşabiliyoruz ve öğrencilerin bilimi ilgi duymaya başladığını, gözlerindeki o parıltıdan ya da gelip size projeleri hakkında soru sormasından anlayabiliyorsunuz. Buda sizi iyi hissettiriyor. Öğrencilerimle gurur duyuyorum.” sözlerini dile getirdi. Projeleri incelemek üzere Kırklareli İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Kırklareli Vali Yardımcısı Emre Öztürk, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın ve Kırklareli Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Muzaffer Akgül projelerini hazırlayıp sunan öğrencileri tebrik edip başarılarının devamını diledi.
4006 TUBİTAK Bilim Fuarı nedir?
TÜBİTAK Bilim Fuarları; ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı devlet okulları, Mesleki Eğitim Merkezleri ve BİLSEM’lerde düzenlenen, TÜBİTAK tarafından uygun görülen alt projelerin sergilendiği etkinliklerdir. Okullarda düzenlenen bu fuarlarla, 5-12. sınıf öğrencilerinin; öğretim programları ve kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapacakları, bu araştırmaların sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerin ve izleyicilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı özel okulları kapsamamaktadır. Proje yürütücüsü kurum / kuruluşta kadrolu ya da tam zamanlı görevli bir öğretmen proje yürütücüsü olabilir. Kurum ve kuruluş müdürü veya müdür yardımcıları proje yürütücüsü olamaz. Fuar kapsamında sergilenecek bir projede en fazla 5 danışman öğretmen ile 20 öğrenci görev alabilir. Bir proje için görev verilebilecek kişi sayısı en fazla 25 kişidir. Bir öğrenci birden fazla projede görev alabilir.
4006 TUBİTAK Bilim Fuarı hangi okullarda devam edecek?
Kırklareli ili genelinde toplamda 10 okulda yürütülen Bilim Fuarı açılışını dün Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Sırasıyla 30 Nisan Salı Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde, 2 Mayıs Perşembe Vize Namık Kemal Ortaokulu’nda, 3 Mayıs Cuma Kırklareli Fen Lisesi’nde, 8 Mayıs Çarşamba Lüleburgaz Lisesi’nde, 13 Mayıs Pazartesi Pınarhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda, 16 Mayıs Perşembe Atatürk Ortaokulu ve Ahmet Mithat Ortaokulu’nda, 22 Mayıs Çarşamba günü ise Fahri Kasapoğlu Ortaokulu ve Kaynarca Ortaokulu’nda son bulacak.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol