3 yılda yapılan yatırım bu kez 1 yılda yapılacak

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, GAZDAŞ Bölge Müdürü Tamer Akaslan ile birlikte yaptığı ortak açıklamada Pınarhisar’da bu yıl doğalgaz çalışmalarının bir iki gün içerisinde başlayacağını belirterek son 3 yılda yapılan yatırım çalışmalarının bu yıl 1 yıla sığdırılacağını, 2022 yılının Kasım ayına kadar Pınarhisar’ın yaklaşık yüzde 90’ına doğalgaz ulaştırılacağını açıkladı. 47ncü Etap Çalışmalarının servis kutularının yerleştirilmesi ile başlayacağını dile getiren Talay, Doğalgaz çalışmalarının yanı sıra içme suyu çalışmalarının de birlikte yürütüleceğini ifade ederek, “Bu yıl ana caddemizde çalışmalar başlayacak. Yani Anadolu Lisesinden Limak’a kadar olan bölümde çalışmalar başlıyor. Doğalgaz ve içme suyu çalışmaları birlikte yürütülecek” dedi.  

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, GAZDAŞ Bölge Müdürü Tamer Akaslan ile birlikte Pınarhisar Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 
Talay, doğalgaz ile ilgili olarak 4’ncü etap çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Şu anda 4’ncü etap çalışmaları ile ilgili sizlere bilgi vermek istedik. Çarşamba günü doğalgaz ekiplerimiz sahaya iniyor. Geçen yıl yapmış olduğumuz altyapı çalışmaları kapsamında 100 adet kutu çalışmasını başlatmış ancak yarıda kesmiştik. Bu sene önce kutulama çalışmalarını yapacağız. Kutulama çalışması yapılan değerli hemşerilerimiz hızlı bir şekilde abonelik için başvuruda bulunursa Pınarhisarımıza temiz bir hava noktasında hem katkıda bulunmuş olacaklar hem de yatırım çalışmalarının artmasını sağlayacaklar. 
GAZDAŞ tarafından yaklaşık olarak 2 yılda Pınarhisar’a 20 bin 500 metre altyapı çalışması gerçekleştirildi. Önümüzdeki Bayrama kadar yaklaşık 550 kutulama işleminin tamamlanmasını bekliyoruz. Böylece ilçemizin yaklaşık yüzde 50’si tamamen doğalgaz kullanımına hazır hale gelmiş olacak. Bayram sonrası altyapı çalışmaları devam edecek. Yaklaşık 20 bin metre altyapı çalışması bayramdan sonra yapılacak. 2022 yılının Kasım ayında Pınarhisar’ın yüzde 90’ı doğalgaza kavuşmuş olacak” dedi.
Hangi Mahallelerde 
çalışma yapılacak?
Talay çalışma yapılacak mahalleler hakkında da bilgi vererek; “Çalışmalar Camikebir Mahallesi ve Beylik Mahallesi bu yıl bitiyor. Bu yıl ana caddemizde çalışmalar başlayacak. Yani Anadolu Lisesinden Limak’a kadar olan bölümde çalışmalar başlayacak. Doğalgaz ve içme suyu çalışmaları birlikte yürüyecek. Dere Mahallesinde eksik kalan kısımlar tamamlanacak. Orta Mahallesinde Halil Akçelebi Caddesi, Piknik Caddesi buralar tamamlanacak. Türk Ocağı Caddesi bu yıl bitecek. Önemli olan yaklaşık 3 yılda yapılan yatırım bu yıl 1 senede bitirilecek ve Pınarhisar’ın yüzde 90’ına doğalgaz ulaşmış olacak. Vatandaşlardan ricamız doğalgaz hatlarının geçtiği ve servis kutularının yapıldığı tüm mahallelerde vatandaşlarımızın aboneliklerini yapmaları. Böylece yatırımı hızlandırmış olacaklar” diye konuştu.
Pınarhisar’a Kıyıköy’den Türk Akım Hattı bağlanacak
GAZDAŞ Bölge Müdürü Tamer Akaslan da GAZDAŞ’ın çalışmalarını hızlandırma noktasında Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’a teşekkür ederek, “Önümüzü açma noktasında gösterdiğiniz irade çok önemli. Böylece Pınarhisar’a yatırım noktasında çalışmalar hızlanabiliyor. Sizden bu anlamda çok memnunuz. 2015 yılında 81 ile doğalgaz ulaştığında o zamanki irade 500 ilçede doğalgaz ulaştırılması noktasında irade gösterdi. Bu kapsamda hazırlanan yönetmeliklerle çalışmalar devam etti. Biz şu anda 3 yıldır Pınarhisar’dayız. Pınarhisar’a ana iletim hattı gelmese dahi ki kamulaştırma işlemleri gibi çok meşakkatli bir süreç. Biz sıkıştırılmış gazı taşıma yöntemiyle Pınarhisar’a doğalgazı getiriyoruz. Bu anlamda hiçbir sıkıntı yok. Ancak Rusya üzerinden Kıyıköy’e gelen Türk Akım Hattı üzerinden buraya doğalgaz hattı bağlanacak. 
Sizin de ifade ettiğiniz gibi geçen sene yarım kalan servis kutuları ve abone bağlantıları hızla yerine getirilmeye çalışılacak. Bayram sonrası ana iletim hatlarını yapan ekiplerimiz gelecek. 2021 ve 2022 de yapmış olduğumuz 500 kutunun üzerine 750 kutu daha yapmış olacağız. Toplamda yaptığımız 20 kilometrenin üzerine bir 20 kilometre daha yapmış olacağız. Yani 2-3 yılda yapmış olduğumuz yatırımı 1 yılda yapmış olacağız. Gördük ki siz özellikle 2020’yi altyapı yatırım yılı olarak gerçekleştirmişsiniz. Kanalizasyonu, suyu yapıyorsunuz. Bizim içinde bir fırsat bu. Koordine olarak çalışmayı birlikte yürütmemiz gerekiyor. İnşallah bunu koordineli bir şekilde yaptığımızda vatandaşlarımızda abonelik noktasında başvuruda bulunurlarsa hızla işlerimizi bitireceğiz” şeklinde konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sürç-ü lisanül itiraf 02 Temmuz 2022 Cumartesi 15:35:58

    Üç yıldayı bir yıla indirmişler bu seneye nakletmişler neden böyle etmişler seçim yatırımı yapmak istemişler bir defa daha şimdi pişman pınarhisar halkını tekrar aldatabilir miyiz seçim öncesinde hedeflemişler