3 milyon TL’lik et entegre tesisi

Demirköy Belediyesi’nin mezbahasını yap-işlet-devret usülü ile 20 yıllığına kiralayan West Grup, gerekli izinleri alır ve resmi teşvik sağlanırsa Kanada’da 50 bin büyükbaş hayvanın olduğu Türk ortağı Ahmet Meydancı’nın çiftliğinden ithalat yapacak. Ülkedeki kırmızı et sorununa çözüm üretme amacında olduklarını söyleyen firma sorumlusu Ekrem Ulunç, ithal edilen hayvanların bedelsiz olarak çiftçiye verileceğini, son aşamada ise net karın yüzde 30’unun yine aynı kişilere ödeneceğini söyledi. West Grup bu hedef doğrultusunda Demirköy’de
3 milyon TL’lik bir et entegre tesisi kurdu.

Demirköy Belediye Başkanlığı’nın, yap-işlet-devret modeli ile mezbahasını alan West Grup, burada 3 milyon TL’lik bir et entegre tesisi kurdu.

West Grup’un Türkiye’deki genel müdürlüğünü, şirketin yüzde 50 hissedarı olan Ahmet Meydancı üstlendi. Meydancı’nın Kanada’da 3 bin dönümlük bir arazide 50 bin büyükbaş hayvana sahip çiftliği olduğu belirtildi.
“Gerekli izin ve teşvikleri
bekliyoruz”
Demirköy’deki et entegre tesisinin sorumlu müdürü Ekrem Ulunç, gazetemize yaptığı açıklamada Türkiye’de hayvancılık sahasında faaliyet göstermek üzere gerekli hazırlıkları yapmış bir firma olduklarını ifade ederek; “Bizler West Grup olarak, tamamen öz kaynaklarımızla karşıladığımız yaklaşık 3 milyon TL yatırımla Demirköy Belediyesi’ne et entegre tesisi yapan bir firmayız.
Gerekli izinlerin alınması ve öngörülen resmi teşviklerin sağlanması durumunda Kanada’dan ithal edeceğimiz canlı büyükbaş hayvanları, Kırklareli Demirköy ve civarı başta olmak üzere, ülkemizde kırmızı et sorununa bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla devreye sokmak arzusundayız” dedi.
“Büyükbaşlar köylüye
bedelsiz verilecek”
İthal edilecek canlı büyükbaş hayvanların, bakma ve barındırması kendilerine ait olmak üzere firma tarafından eğitilecek köylülere bedelsiz verileceğini açıklayan Uluç; “Ayrıca hayvanların gıda ve veteriner hizmeti ile işbirliği yapacağımız eğitim giderleri de West Grup tarafından üstlenilecektir.
Hayvanların kesim zamanı geldiğinde ise West Grup’a ait mezbahanede bakıcı köylüler nezaretinde kesimlerinin yapılması ve entegre tesislerimizde satışa hazır hale getirilerek pazarlanması planlanmıştır” diye konuştu.
“Karın yüzde 30’u
çiftçiye ödenecek”
Son aşamada ise verilen hayvanın bedeli, yemi, veteriner hizmeti vs çıktıktan sonra kalan karın net yüzde 30’unun West Grup tarafından fatura karşılığı bakan ve barındıran çiftçiye ödeneceğini belirten Ekrem Ulunç; “Projemizin hayata geçirilebilmesini teminen, halen West grup bünyesinde yer alan 10 yıllığına kiralanmış 35 dönüm çiftlik ruhsatlı bir çiftlik de bulunmaktadır. Bu çiftliğin özellikle bakıcı köylülerin eğitimlerinde de devreye sokulmak üzere örnek oluşturabileceği değerlendirilmiştir. Önümüzdeki 10 yılda hayvancılığın ve biyoyakıt üretiminin mahsul üretiminden daha yüksek bir oranda büyümesi öngörülüyor. Bizim amacımız hem bu öngörüye uygun bir yatırımın yıldızını parlatmak, hem de kesimlik canlı hayvan ithalatı üretim modeline katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol