3 haftada 690 avcı denetlendi

Av mevsimi ile birlikte avlakların yolunu tutan avcıların yönetmelik ve kanunlara uygun hareket edip etmediğinin tespiti amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve bağlı Şubelerin denetimleri sürüyor. Son üç haftada ise aralarında Kırklareli’nin de bulunduğu toplam altı ilde yapılan kontrollerde 690 avcı denetlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü ve bağlı şubelerinin denetimleri sürüyor. Bu kapsamda Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da son üç haftada gerçekleştirilen denetimlere ilişkin bilgi verildi. Açıklamada denetimlerin Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya da yapıldığı belirtildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, 2022 yılının üçüncü haftasında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da av korumada 690 avcının denetlendiği, 63 avcıya idari işlem yapıldığı kaydedildi. Yapılan işlemler sonucunda 99 bin 695 TL idari para cezası, 9 bin 660 TL tazminat uygulandığı vurgulandı. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol