3 gün boyunca binlerce vatandaş eğlenceye doydu

11. Vize Tarih ve Kültür Festivali coşkulu geçen 3 günün ardından 12 Ağustos Pazar günü sona erdi. 10-11-12 Ağustos’ta gerçekleşen festivale Gripin, Petek Dinçöz, İrem Derici gibi bir çok ünlü isim katılım gösterdi.

Vize Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik 10 Ağustos 2018 Cuma günü görkemli bir açılış töreni ile başladı.
Törene Vize Kaymakam Vekili Murat Eren, Belediye Başkanı Sedat Balkı, çevre ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarların yanı sıra Vizeliler de büyük ilgi gösterdi.
Festival Kortej Yürüyüşü ile başladı
Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı'nın açılış konuşmasının ardından Dans@Trakya Dans Gösterisi yapıldı. Savaş Gencer Bandosu eşliğinde yapılan Festival Kortej Yürüyüşü Festival Alanında Festival Kurdelesinin kesilmesi, Festival Ateşinin yakılması ve Festival Kokteyli ile devam etti.
İlk gecede sahnedeydi
Gerçekleştirilen gündüz etkinliklerinden sonra 11. Vize Tarih ve Kültür Festivali 1. Gece konserleri Sunucu Melis Küçüköner’in sunumu ile başladı.
Ardından gece Gencer Savaş Bandosu’nun ve yürüyen tahta bacakların şovu ile sürerken program sonunda Belediye Başkanı Sedat Balkı gruba teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. Sonrasında sahne alan yerel müzik grubu Grup Berdush gençleri adeta coşturdu. Grup Berdush’un plaket takdimi sonrasında Belediye Başkanı Belediyemiz ve GENKAD işbirliğinde ilçemizde organize edilen kurslar ve izcilik programları dolayısıyla GENKAD Başkanı Ömer Ermen'e teşekkür plaketi takdim etti. Ardından Başkan Balkı belediyenin yapmış olduğu faaliyetleri konusunda açıklamalarda bulundu. Gece Gripin gurubunun muhteşem şarkıları ile sona erdi. Konser sonunda Başkan Balkı Gripin Grubuna teşekkür ederek plaket takdim etti.
Vizeli
sanatçılara jest
Festivalin ikinci günü de ilk gün ki coşku azalmadan devam etti. 2. Gece konserleri Vizeli gençlerin oluşturduğu GipsY KingEne konseri ile başladı. Grup birbirinden güzel şarkıları ile konuklara eğlenceli dakikalar yaşatırken, konser sonunda Belediye Başkanı Sedat Balkı gruba teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. Gecenin ikinci sanatçısı ise sevilen isim Murat Başaran oldu. Başaran, kendi yazmış olduğu şarkılarının yanı sıra herkesin bildiği şarkılardan oluşan repertuarı ile tüm konukları coşturdu. Murat Başaran’ın sahne performansının sonunda Belediye Başkanı Sedat Balkı, Murat Başaran’a ve ses, ışık ve sahne sistemlerini hazırlayan Omega Prodüksiyon sahibi Vedat Akdoğan’a teşekkür ederek kendilerine plaketlerini verdi. Daha sonra Belediyenin icraatlarını anlatan Başkan Balkı, sahneye Vizeli şair, yazar ve fotoğraf sanatçılarını davet ederek Vize’nin tanıtımına katkı sağladıkları için kendilerine teşekkür ederek plaket takdim etti.
Petek Dinçöz ile Başkan Balkı’dan muhteşem düet
Gecenin sonunda sahne alan Petek Dinçöz ise sevenlerine muhteşem bir konser programı sundu.
Birbirinden hareketli şarkıları ile adeta Vizelileri coşturan Dinçöz, gecenin sürprizini ise Başkan Sedat Balkı ile birlikte söyledikleri ‘İstanbul Sokakları’ şarkısı ile yaptı. Konserin sonunda Başkan Balkı FA Organizasyon sahibi Mustafa, Gökşen ile Arda Sohtaoğlu’na, sunucu Melis Küçüköner’e ve sanatçı Petek Dinçöz’e teşekkür ederek plaket takdim etti.
Orhan Ölmez sahnedeydi
11. Vize Tarih ve Kültür Festivali 3’üncü ve gece konserleri Vizeli Raca HipHop konseri ile başladı. Konser sonunda Belediye Başkanı Sedat Balkı Raca HipHop solisti Orhan Balık’a teşekkür ederek Vizeli şairlerimizin yazmış oldukları kitap ve plaket takdim etti.
Gecenin ikinci sanatçısı Orhan Ölmez eğlenceli şarkılardan oluşan repertuarı ile tüm konuklara keyifli dakikalar yaşatırken, Orhan Ölmez’in harika sahne performansının sonunda Belediye Başkanı Sedat Balkı, Orhan Ölmez’e teşekkür ederek Vizeli şairlerimizin yazmış oldukları kitap ve plaketi Ölmez’e takdim etti.
Havai fişekler görsel şölen sundu
Konserin ardından Belediyenin icraatlarını anlatan Başkan Balkı, festivale destek olanlar ile Vizeli yazar ve minyatür maket sanatçısından oluşan davetlileri
sahneye davet ederek, festivale katkılarından ve Vize’nin tanıtımına katkı sağladıkları için kendilerine teşekkür ederek plaket takdim etti.
Plaket takdimini müteakiben başlayan havai fişek gösterisi konuklara muhteşem bir görsel şölen oluşturdu.
Festivalin son konserinde İrem Derici sahnedeydi
Festivalin son konserinde ise Ünlü Şarkıcı İrem Derici ise sevenlerine muhteşem bir konser sundu. 
Birbirinden hareketli şarkıları ve danslarıyla müthiş bir konseri Vizelilere yaşatan İrem Derici’ye Vizeli şairlerin yazmış oldukları kitap, çiçek ve plaket takdim edildi. Takdimi yapan Balkı, muhteşem konser için İrem Derici’ye teşekkür etti. Bu konserin ardandan 11. Vize Tarih ve Kültür Festivali noktalanmış oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol