3 çocuğunu sokak sanatçılığı ile okuttu

3 çocuğunu sokak sanatçılığı ile okuttu

70 yaşındaki Ali Onat, Babaeski ve Lüleburgaz halkı tarafından yakından tanınıyor. Uzun yıllardır sokakta müzik yaptığını ifade eden Onat, 3 çocuğunu okutmak için işine devam ettiğini ifade etti.

Müziğine ve kendisine destek olan halka teşekkür dileklerini ifade eden Onat, “3 çocuğumu bu şekilde okuttum. Çok teşekkür ederim. Müzik ruhumun bir parçası ve evlatlarımı okutmak için elimdeki mesleğim” sözlerini dile getirdi.

Anılar mazide kaldı

Eskir de mazide kalır ya anılar. Anılarla kaybolmaya yüz tutar müstesna sanatlar. Ah bu gençler dinler mi böyle emeklerin nadide ürünlerini. Babaeski'de sokakta müzik yapan 70 yaşındaki Ali Onat, sahnelerde de sanatını icraa ettiğini dile getirerek "Biz bu işi babadan aldık, severek yapıyoruz. Cümbüş ile kalplere melodileri sunarken huzur buluyoruz." dedi.

Üstad çocukları için müzik yapıyor

Lüleburgaz'dan Babaeski'ye haftada bir kez geldiğini dile getiren Üstad lakaplı Ali Onat, çocukluktan bu yana müziğe gönül verdiğini ifade ederek "Ünlü sanatçıların da arkasında yer aldık. Sahnelerde Zeki Müren gibi ünlü sanatçılarla da yer aldım. Cümbüşün yanı sıra keman, kanun, mızraklı tambur da çalıyorum. Benim esas alanım kanun." dedi.

"Sanat eskimez"

Sokakta sanat yapan Üstad Onat, organizasyonlarda da yer aldığını ifade ederek "Elbette bu müzik aletleri ile sanat icraa edenler çok fazla kalmadı. Ancak bu sanatı yıllar eskitemez. Elimizden geldiğince sürdürüp miras olarak da ardımızdan gelen kardeşlerimize bırakacağız." sözlerini dile getirdi. Unutulmaz melodilerin yanı sıra Türk Sanat Müziği söyleyerek dinleyenleri mest eden Onat'ı görenler ve duyanlar da büyük ilgi ile dinleyip izliyor.

“Çocukluğundan beri…”

Lüleburgaz ve Babaeski halkının müziğiyle ve yanı sesiyle tanıdığı Onat, 6 yılır cümbüş çaldığını ifade ederek “Birçok müzik aletini çalabiliyorum. Çocukluktan bu yana müzik ile iç içeyim. Sanatımı çocuklarıma aşıladığım ve onların da bu sanatı icra etmelerinden gurur duyuyorum. Çocuklarıma küçük yaşta nota ve makam öğrettim. Ayrıca müzikle, keyifli ve huzurlu oluyorum, ruhumu besliyorum’ sözlerini dile getirdi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol