“3. Havalimanının adı Atatürk olsun”

Açılış tarihi ve inşaat işçilerinin yaptığı eylemlerle uzun zamandır gündemden düşmeyen 3. Havalimanı’nın isim krizi git gide büyüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını söylemesine rağmen 31 Aralık tarihine ertelendiği iddia edilen havalimanının ismi henüz netleşmedi. Atatürkçü Düşünce Derneği ise havalimanının adının eskisinin yerine yapılması sebebiyle “Atatürk Havalimanı” olması için imza kampanyası başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını söylemesine rağmen 31 Aralık tarihine ertelendiği iddia edilen havalimanının ismi henüz netleşmedi. Atatürkçü Düşünce Derneği ise havalimanının adının eskisinin yerine yapılması sebebiyle “Atatürk Havalimanı” olması için imza kampanyası başlattı. İstanbul Atatürk Havalimanının şehrin ihtiyacının karşılamadığı gerekçesiyle İstanbul’un Avrupa yakasında, yaklaşık 200 milyon yolcu kapasitesinde yeni bir havalimanı yapılmasına karar verildi. 7 Eylül 2014’te projenin temelleri atıldı. Havalimanı’nın açılmasına sayılı günler kala ismi henüz açıklanmadı.
Atatürkçü Düşünce Derneği karşı çıktı
İsminin değiştirileceği öne sürülen havalimanının isim değişikliğine çeşitli tepkiler gösterildi. Resmi web sitesinde yaptığı açıklamada “Atatürk isminin kaldırılması sıradan bir olay değildir.” ifadesini kullanan Atatürkçü Düşünce Derneği, “3. Havalimanının Adı Atatürk Olsun!” adlı imza kampanyası başlattı. Dernek gönüllüleri tarafından yürütülen kampanyaya çok sayıda kişi destek verdi. İsim değişikliğinin bir algı operasyonu olduğunu belirten Atatürkçü Düşünce Derneği, yaptığı yazılı açıklamada “Atatürk adının bir yerden daha silinmesine karşı, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ilk adım olarak başlattığı imza kampanyası ve toplumsal çalışmalar; yine bilindik, yine tanıdık algı operasyonlarıyla gölgelenmek istenmektedir. Atatürk adının kaldırılması sıradan ve normal bir durum değildir” dedi.
Hedef 300 bin imza
Gönüllülerin stant kurup yürüttüğü kampanya internetten de yürütülüyor. Change.org’da yürütülen kampanyada 300 bin imza hedefleyen Atatürkçü Düşünce Derneği, iki haftada 271.365 imzaya ulaştı.
İmza kampanyası Kırklareli’nde de devam ediyor
Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi de, Yayla Caddesi Atatürk Evi önüne stant kurarak imza kampanyasına destek verdi. Atatürk Evi önünde devam eden imza kampanyasına ilginin yoğun olduğunu bildiren Dernek üyeleri, “İmza kampanyası Kırklareli’nin çeşitli yerlerinde devam edecek. Genç yaşlı demeden herkesin büyük ilgi gösterdiği kampanyaya Atatürkçü Düşünce Derneği destek bekliyor” dediler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. olmasın. olmayacak da!