3 Mart’ta Cumhur ittifakı projelerini, Millet ittifakı da adaylarını tanıtacak

Cuma günü Mart ayına girecek ve 31 gün sonra gerçekleşecek olan yerel seçimler için gün sayıyor olacağız. Kırklareli tarihi seçimlerinden birini yaşayacak. Öyle ki; mevcut Belediye Başkanının partisinin kendisini aday göstermemesi sebebiyle bağımsız aday olması, yine son anda ittifak kararı çıkmasıyla AK Parti-MHP birlikteliğinin ilimizde gerçekleşmesi, İYİ Parti’nin de CHP’nin adayı Tuna Soykan’ı destekleyerek ayrı bir ittifaka
imza atması dengelerin değişeceğinin sinyalini veriyor… Bu kapsamda 3 Mart Pazar günü Millet ittifakı ilimizde adaylarını tanıtacak bir organizasyon gerçekleştirecek. Cumhur ittifakının
adayı Derya Bulut ise projelerini kamuoyu ile paylaşacak…

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı. Bu çerçevede ilimizdeki seçim süreci de hızlandı. Kamuoyu gerçekleşecek olan seçimlerin, Kırklareli için adeta tarihi bir seçim olma özelliği taşıdığı konusunda hemfikir.
Süreç arifesinde, AK Parti’nin Belediye Başkan adayını erkenden kamuoyu ile paylaşması, buna karşın CHP’nin adayını geç açıklaması daha sonra yaşanan gelişmelerin ise dengeleri değiştirmesi, ilimizde 31 Mart akşamı gerçekleşecek sonucun tahmin edilemez bir hale dönüşmesini sağlıyor.
Cumhuriyet Halk Partili mevcut Kırklareli Belediye Başkanının, tekrar partisi tarafından aday gösterilmemesi sonucunda bağımsız aday olmaya karar vermesi, yaklaşan bu seçimlerin her zamankinden daha farklı olacağını adeta Kırklareli halkına belli etmişti. CHP’nin ilimizde “Tuna Soykan” isminde karar kılması sonrasında, son dakikada anlaşmaya varılan “Cumhur İttifakı” ile AK Parti ilimizde, mevcut adayı Burak Süzülmüş’ü geri çekti ve MHP’nin Belediye Başkan adayı Derya Bulut’u desteklemeye karar verdi.
Tüm dengelerin alt üst olduğu, bambaşka bir seçim atmosferinin oluştuğu Kırklareli, şimdi 31 Mart için gün saymaya başladı. İlimiz adayları da bu seçim sürecinde çalışmalarına hız verdiler
Bulut projelerini açıklayacak
Cumhur ittifakı geçtiğimiz Pazar günü bir kaynaşma kahvaltısı gerçekleştirmiş, ittifak adayı Derya Bulut yaptığı konuşmasında, 3 Mart Pazar günü projelerini açıklayacağını duyurmuştu. Bulut konuşmasında şunları kaydetmişti; “Bugün mevcut Belediyenin yaptığı projeleri biz zaten 2014 yılında hazırladığımız proje kitapçığında yazmıştık. Sağolsunlar kitapçığı almışlar, orada ne yazıyorsa hayata geçirmeye çalışmışlar. Bizim hayallerimiz onların çok çok üzerinde. Bugün Kırklareli’ne kim gelirse gelsin bir enkaz yığını ile karşılaşıyor. Kırklareli şu anda çökmüş durumda. Bu anlamda bizler hazırız; 3 Mart Pazar günü saat 15.00’te Kırklareli Kapalı Spor salonunda, projelerimizi, hayallerimizi, hedeflerimizi sizlerle paylaşacağız.”
CHP’den aday
tanıtım toplantısı
Cumhuriyet Halk Partisi de Aday Tanıtım Toplantısını aynı gün, yani 3 Mart Pazar gerçekleştirilecek. Saat 13.00’da Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonu’nda yapılacak toplantıda tüm ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımı yapılacak.
Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Mehmet Tuna Soykan sosyal medyadan yaptığı açıklamada Kırklareli’nin CHP’nin kalesi olduğunu ve bu kalenin bu seçimde de teslim edilmeyeceğini söyledi.
Soykan; “Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş laik demokrat Türkiye Cumhuriyeti'nin sigortasıdır. Birinci vazifemiz Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetimizin yegane temeli budur. Bu temel en kıymetli hazinemizdir. Bu hazineden mahrum etmek isteyen dahili ve harici bedhahlara karşı çok dikkatli olmalı ve buna izin vermemeliyiz” dedi...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol