3.Doz Temmuz’da

Covid-19 salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında aşılama süreci ilimiz de olduğu gibi tüm Türkiye çağında devam ediyor. Bu kapsamda 30 Yaş üstü tüm vatandaşlar aşı başvurusunda bulunup sağlık merkezleri, devlet hastaneleri ve aile hekimlerinde aşı olabiliyor. Yapılan toplantılara göre takviminin planlara göre devam etmesi durumunda, normal hayatın tüm kurallarına geri dönülmesi öngörülüyor. Toplumun en az yüzde 70’inin aşılanması ve toplumsal bağışıklığın sonbahar gelmeden oluşturulması amaçlanırken, Temmuzun ikinci yarısında 18 yaş üstü herkes aşıya ulaşmış olması planlanıyor. Aşılanma sürecinde ilk grupta aşı olan kişiler için 3. doz aşıların Temmuz ayında yapılması amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığı, aşılamada sonbahar gelmeden toplumsal bağışıklığın sağlanmasını hedefliyor. Eylül sonuna gelindiğinde toplumun yüzde 70’ine iki doz aşı yapılması planlanırken, 18 yaş üstündeki bireylerin ilk doz aşılarının en geç Temmuz ayı sonuna kadar yapılacak. Yapılan toplantılara göre takviminin istendiği şekilde devam etmesi halinde normal hayatın tüm kurallarına geri dönülmesi amaçlanırken, bağışıklığın sonbahar gelmeden oluşturulması planlanıyor.
Temmuz Sonu 18 Yaş Üstü Herkes Aşılanacak
Temmuzun ikinci yarısında 18 yaş üstü herkes aşıya ulaşmış olacağı düşünülürken, işsizler ve diğer öğrenciler için formül geliştirilecek. Eylül ayında toplumun yüzde 70’ine iki doz aşı yapılmış olması normalleşmenin olması hedefleniyor.
3.doz Aşılar Ne Zaman Yapılacak?
İlk grup kişiler için 3. doz aşılar Temmuz ayında gündeme gelecek. Hatırlatma dozlarının Sinovac ile başlayacağı, isteyenlerin üçüncü doz aşıları seçme şansı verileceği ifade ediliyor. Aşı olmayan karşıt görüşlüler ise ev ev gezerek vatandaşları aşı olmaya ikna edecek. (D.Atkoşan)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol