372-2. kısa dönem jandarma erler yemin etti

372-2. kısa dönem jandarma erlerin yemin töreni 12 Ekim Cuma günü İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlendi. Temel eğitimlerini tamamlayan erler, komutanlarının, protokol üyelerinin ve ailelerinin önünde yemin ederek asker oldu. Yemin törenininardından askerler aileleri ve sevdikleriyle
kucaklaşarak hasret giderdi.

372-2. kısa dönem jandarma erlerin yemin töreni dün gerçekleştirildi. Törene, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkan V. Sedat Bilgiç, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kadir Oğuz, Kurum Amirleri ve aileler katılım gösterdi.

Yemin töreni ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Kadir Oğuz tarafından yapılan açılış konuşması ile devam etti. Albay Oğuz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), en genç üyelerinin yemin törenini gerçekleştirmek için toplanıldığını söyleyerek, “Geçmişi şanla, şerefle ve kahramanlıklarla bezenmiş Türk bayrağının gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurunda ve siz değerli konukların şahitliğinde, icabında vatan uğrunda canlarını feda edeceklerine dair yemin edeceklerdir” dedi.
“Attığınız her adımda mensubu olduğunuz ve gurur duyduğumuz
milletimiz ve Jandarma Teşkilatının bir ferdi olduğunuzu asla
unutmayacaksınız”
Yemin edecek askerlerin 4 haftalık bir süredir eğitim gördüklerini kaydeden Albay Oğuz, bu kısa sürede kendilerinden beklenen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Mehmetçiklerin ailelerine teşekkür ederek vatan sevgisi ile dolu olan evlatlar yetiştirdiklerini belirtti. Mehmetçiklere hitaben “Bünyesinde bulunmaktan daima onur ve gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatı, gücünü silahlardan değil, ulusunun güven ve sevgisinde, halkının yüreğinden alır. İşte bu sözlerle vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve demokrasimiz, ülkemiz geleceği sizlere emanettir. Bu emanete tüm gücünüzle sahip çıkacağınıza eminim. Attığınız her adımda mensubu olduğunuz ve gurur duyduğumuz milletimiz ve Jandarma Teşkilatının bir ferdi olduğunuzu asla unutmayacaksınız” ifadelerini kullandı.
Türk bayrağına el basılarak yemin edildi
Albay Kadir Oğuz’un konuşmasının ardından 372-2. kısa dönem jandarma erler günün anlam ve önemine değinen konuşma ve şiirler okudular. Sonrasında ise spor, atıcılık gibi dallarda başarılı Mehmetçiklere ödülleri takdim edildi. Mehmetçikler Türk bayrağına ellerini koyarak yemin etti. Yeminin edilmesinin ardından 372-2. kısa dönem jandarma erlerin geçit töreni gerçekleştirildi. Tören yemin eden jandarma erler aileleri ve sevdikleri kucaklaşmalarıyla son buldu. Aileler ile askerlerin bir araya geldiği anlar duygusal anlara sahne oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol