“3600 Ek Gösterge Sürecinin Tüm Kamu Görevlilerini Kapsaması İçin Mücadele Ediyoruz”

Memur-Sen Kırklareli Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, 20 Kasım Cumartesi bir otelde düzenlendi. Programda; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bulunurken; Yalçın "Memurun sendikası olmaz, memurdan da sendikacı olmaz, olsa da bir numara olmaz" diye umudu örselenen kitlelere "Memurun sendikası olur, memurdan da sendikacı olur" diyerek harekete geçtiklerini ifade etti. Yalçın; 3600 ek gösterge sürecinin tüm kamu görevlilerini kapsaması için mücadele ettiklerini vurguladı.

20 Kasım Cumartesi bir otelde Memur-Sen Kırklareli Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ile Eğitim Bir-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler ve sendika mensupları katıldı. Toplantıda ilk olarak Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler konuşma yaptı Karanfiler konuşmasında; Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen olarak yaptıkları her konuda ve çalışmada yoğun emek sarf ettiklerini anlattı.

1 Milyonu Aşkın Üyeye Sahibiz
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla sendikal mücadelelerinin 30'uncu yılını kutlayacaklarını söyledi. "Memurun sendikası olmaz, memurdan da sendikacı olmaz, olsa da bir numara olmaz" diye umudu örselenen kitlelere "Memurun sendikası olur, memurda sendikacı olur" diyerek harekete geçtiklerini kaydeden Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 1 milyonu aşan örgütlere sahip olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
“Haklıysak mücadeleyi sürdüreceğiz”
Mücadelelerini sonuna kadar söyleyen Yalçın, "Bir şeyde haklı mıyız, haksız mıyız ona bakacağız. Haklıysak mücadeleyi sürdüreceğiz. Şimdi 3600 ek gösterge dört meslek grubu üzerinden ifade edilmiş, biz dedik ki bu doğru değil, evet hakkıdır, fakat tamamına ilişkin bir çerçeve olmalıdır. Çünkü ek gösterge sistematiği merdiven basamağı gibi. Birinde oynama yaptığınızda onu da yukarı doğru almanız lazım, sistem kurmanız lazım. Onun için tüm kamuyu kapsamalı. Bir yıl içinde 3600 ek gösterge ve ek göstergeler yetkili konfederasyon ile birlikte çalışılacak ve tamamlanacak, hayata geçirilecektir" dedi. (V. Abuy)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol