35 yıllık dükkanda tarih ve emek kokuyor

Gelişen teknolojiler ile birlikte, aralara sıkışıp kaybolmaya yüz tutan meslekler de unutulmaya başlıyor. Babadan gelen kütür ile mesleğine sıkı sıkı sarılan Yılmaz Yelek ise, el emeğini yaşatmak için bütün zorluklara meydan okuyor. “Ayaklarınızı kaliteye ve emeğe emanet edin” diyen Yelek, işini severek yaptığını dile getiriyor.

Uzun yıllardır ayakkabıcılık mesleğini icra ettiğini dile getiren Yılmaz Yelek, babasının da bu mesleği yaptığını ifade ederek, gelişen teknoloji ile ayakkabı imalatının hızlandığını ve kolaylaştığğını dile getirdi. El emeği ile külüt mirasını yaşatan Yelek, kolay üretim ayakkabıların kullanılıp ömrünü doldurmasının da kolay olduğunu ifade etti.
"Baba mesleğini devam ettiriyoruz"
Tarih kokan dükkanında, deriler ve emeğin buluşmasının arasında ayakkabılarını yapan Yelek, baba mesleğini yaşattığı için mutlu olduğunu dile getirerek "Bu bizim baba mesleği. İşte liseyi bititrdikten sonra babamızın yanında bu mesleğe atıldık. Gücümüzün yettiğince devam ettirmeye çalışıyoruz. Yapabildiğimiz yere kadar mesleğimizi devam ettireceğiz." dedi.
"El emeğinin yeri ayrı"
İmalatı kolay ayakkabılara nazaran el emeğinin yerinin ayrı olduğunun altını çizen Yelek, deri ayakkabıların işlenerek şekillendirilmesinin değerini bile insanların olduğunu ifade ederek "Artık çok yapılmayan meslekler arasında. Ayakkabı imalatı daha çok teknoloji ile birlikte hazır imalata geçti. Tabi ki el yapımı ayakkabıların yeri onlara nazaran daha farklı." sözlerini dile getirdi.
"35 yıllık yolculuk"
Lise öğrenimini bitirmesinin ardından babasının yanında bu mesleğe başladığını ifade eden Yelek, askerliğini de yapıp yine mesleğin başına döndüğünü dile getirerek "35 seneden beri bu dükkan burada biz de buradayız. Mesleğe başlayıp babamın yanına geldim. Askere gidip geldim. Yine mesleğe devam ettim. Severek yapıyorum." sözlerini ifade etti.
"Severek yapıyorum"
Baba mirası mesleğini severek yaptığının altını çizen Yelek "Mesleğe ihtiyaç her zaman var. Her insan birmesleğe ihtiyaç duyuyor. Bizim mesleğimiz de bu. Ben de severek yapıyorum." dedi.
"Ramazan bereketli geldi"
Ramazan Bayramı öncesinde hazırlıkların işlere de yoğunluk olarak yansıdığını dile getiren Yelek "Ramazan öncesi olduğundan dolayı işlerde yoğunluk var. İnsanlar artık Ramazan Bayramı'na hazırlıklara da hız verdi. Güzel ayakkabılar ile bayrama merhaba demek istiyor insanlar." ifadelerini dile getirdi.
"Emeğin değerini bilenler geliyor"
Değerli bir meslek olduğunun altını çizen Yelek, "Piyasadakiler artık maliyetsiz ayakkabı. Tamir olmuyor onlar. Ama deri ayakkabısı olan getirip tamir ettiriyor. Yeni bir ayakkabı almaya göre tamir ettirmek daha uygun. Aynı zamanda deri ayakkabılar kolay imalat edilen ayakkabılara göre daha sağlam ve kaliteli oluyor. Bu yüzden de kolay vazgeçmiyor insanlar. Emeğin değerini bilenler geliyor." dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol