35 dereceyi gördük!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü- İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin geçen hafta 21-24 Temmuz arasında aşırı sıcaklara karşı uyardığı Kırklareli-Edirne ve Tekirdağ’da sıcaklıklar bekleneninde üzerine çıktı. Pazar günü hissedilen hava sıcaklığı Kırklareli’nde 35 derecenin üzerine kadar çıktı. Aşırı sıcak havada vatandaşlar gölgeyi, birçok vatandaşta evinde kalmayı tercih etti. Yine de parklar boş kalmadı. 24 Temmuz’da sona ermesi beklenen yüksek sıcaklıkların ise hafta boyunca süreceği öngörülüyor. Hava sıcaklığının Çarşamba günü 36 derecenin üzerine kadar çıkması bekleniyor. Tüm hafta boyunca sıcaklıklar gündüz 32 derecenin altında olmayacak. Sıcak havalara karşı özellikle yaşlıların, kalp hastalarının ve solunum sıkıntısı olanların dikkat etmesi gerekiyor. Güneşin dik açıyla geldiği öğle saatlerinde ise mümkünse güneş altında kalmamak değilse şapka ve güneş gözlüğü takmakta fayda var. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü- İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ için geçen hafta sıcaklık artışı uyarısı verdi. 21-24 Temmuz 2022 09.00 - 17:00 saatleri arasında hava sıcaklığı arttı. 21-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında; Edirne'de 36-37, Kırklareli'de 33-34 ve Tekirdağ'ın batısı (Hayrabolu, Malkara, Muratlı) 34-35 dereceler civarında seyretti.
Ancak tahmin edilen hava sıcaklıkları geçtiğimiz hafta ile sınırlı kalmayacak. Yeni tahminlere göre bu hafta da hava sıcaklıkları devam edecek. 24 Temmuz 2022 Pazar günü 35 derecenin biraz üzerini gören Kırklareli’nin Pazartesi günü 32, Salı 34 dereceyi, Çarşamba ise 36 dereceyi görmesi bekleniyor. Çarşamba günü sonrası ise Pazar gününe kadar tahminler sıcaklıkların gündüz 33 derece civarında, gece ise 17/19 derece civarında seyredeceğini öngörüyor. 
Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde (11.00 ile 16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olması isteniyor. Gün içinde özellikle öğlen saatlerinde güneşin altında çalışmak zorunda olan vatandaşların şapka ve güneş gözlüğü takmasında büyük yarar var. Yine aşırı su kaybına dikkat edilmeli. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol