33 basamak birden yükseldik

Kırklareli LGS’de bir önceki yıla göre bu yıl 33 basamak birden yükselerek 54’ncü sıradan 21’nci sıraya yükseldi. Dereceye giren öğrencileri makamında ağırlayan Vali Osman Bilgin, başarılı öğrencileri ödüllendirdi. Batuhan Çolak, Sudenaz Karabacak, Elif Batmaz, Mert Deha Karayel, Ece Gizem Melikoğlu ve Anıl Kağan Katrancı isimli öğrencileri ağırlayan Bilgin, “Çocuklarımızın kendi yeteneği, öğretmen, aile ve çevre ilişkisi başarıda belirleyici oluyor. Bu konuda gayret gösteren başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize, okul yöneticilerimize, il ve ilçe müdürlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum” dedi. 

Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’de Kırklareli bir önceki yıla göre önemli bir başarı göstererek il sıralamasında 33 basamak birden atladı. Geçen yıl 54’ncü sıradan listeye giren Kırklareli bu yıl 21’nci sıraya yükseldi.
Başarının mimarı çocuklardan oluşan bir heyet dün Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret etti. İlimizi gururlandıran öğrenciler burada Vali Bilgin tarafından ödüllendirildi.
Vali Bilgin’i LGS’de başarı gösteren öğrenciler adına Batuhan Çolak, Sudenaz Karabacak, Elif Batmaz, Mert Deha Karayel, Ece Gizem Melikoğlu ve Anıl Kağan Katrancı isimli öğrenciler temsil etti. İlimizin bu yıl geçen yıla göre oldukça başarılı olduğuna işaret eden Kırklareli Valisi Osman Bilgin; “Kardeşlerimizin hepsini tebrik ediyorum. Geçen yıl il olarak Türkiye genelinde 54. sıradaydık. Bu yıl ise 21. sıraya yükseldik. Bu konuda gayret gösteren başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize, okul yöneticilerimize, il ve ilçe müdürlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Yine aynı şekilde Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap tarihi alanında da çok ciddi sıralamalar yapıldı. Tabi burada esas olan ilimizin genel sıralaması. Baktığınız zaman 54. sıradan 21. sıraya yükseldik. Bu başarıda kardeşlerimizin çok büyük emekleri ve katkıları var. İnşallah ilimiz ilk 10’da yer almak için bundan sonra da elinden gelen gayreti gösterecektir. Burada biz özel okul veya devlet okulu ayrımı yapmıyoruz. Çocuklarımızın kendi yeteneği, öğretmen, aile ve çevre ilişkisi başarıda belirleyici oluyor. Öğrencilerimizin ailelerini de kendileri gibi sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Kardeşlerimizi tekrar kutluyor, gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Atatürk yolu güneşlidir 02 Temmuz 2019 Salı 18:14:02

    Bu başarıyı sağlayan laik Atatürkçü öğretmenleri ve evlatlarını laik Cumhuriyet okullarına gönderen ana-babaları kutlarız.