30 milyon için alternatif arayışı

İnşaatları devam eden Kapalı Pazar Yeri ve yeni Otogar binası için Eylül ayında yapılan Meclis toplantısında toplamda 30 milyon lira İller Bankasına borçlanma kararı alan Kırklareli Belediye Meclisi, Eylül ayında aldığı bu kararı revize etti. Alınan borçlanma kararı Kasım ayı toplantısında yeniden gündeme gelerek “kamu ve özel bankalar” şeklinde güncellendi.

Kırklareli Belediye Meclisi 2018 yılı Kasım ayı toplantısını Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yaptı. 2 Kasım 2018 Cuma günü saat 14.30’da yapılan toplantının ilk gündem maddesinde Belediye Encümen üyeliğinden istifa eden MHP Grubundaki Hasan Tepeli’nin yerine yeni üye seçimi ile başladı. Yapılan gizli oylamada 21 oydan 20 oyu alan yine MHP grubundan Sevde Yılmaz, Belediye Encümen Üyesi seçildi. 1 oy ise boş çıktı.
Gündemin 2,3,4 ve 5’nci maddelerindeki 2019 Yılı Performans Programının görüşülmesi, 2019 Mali Yılı ve izleyen 2020-2021 Mali yıllarına ait Belediye Bütçesinin görüşülmesi, 2019 yılında uygulanacak çeşitli ücret tarifelerinin görüşülmesi ve 2019 yılında uygulanacak su ücret tarifelerinin görüşülmesine ilişkin gündem maddeleri ilk kez gündeme gelmeleri nedeniyle incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bu arada bütçe görüşmeleri olağanüstü gündemle 13 Kasım’da saat 14.30’da yapılacak.
Yeni Adliye Binasına taksi durağı ve otobüs hattı
Belediye Meclisi gündemin 6’ncı maddesinde ise yeni Adliye Binasına taksi durağı tahsisini görüştü. Konu İmar ve Ulaşım ve Komisyonlarına havale edildi.Gündemin 7’nci maddesinde de yine Adliyeye ile ilgili olarak 2 ve 3 nolu otobüs hatlarının Adliye binası yakınından geçecek şekilde yeniden düzenlenmesi konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi de Ulaşım Hizmetleri Komisyonuna havale edildi.
Öğrenciye 1 TL indirim
Belediye Meclisi gündeminin 8’nci maddesinde ise Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı öğrenci yurdu kompleksine (Evlad-ı Fatihan Öğrenci Yurdu ile Hundi Hatun Öğrenci Yurdu) öğrenci taşıyan otobüslerin ücretlerini görüştü. Üniversite ve öğrenci yurdu arasındaki otobüslerin öğrencilerden 2 TL ücret aldığı bunun yakın mesafe olduğu için 1 TL olarak indirime gidilmesi şeklindeki hem Belediye Meclis Üyeleri hem de Belediye Başkanlığından gelen talep yapılan oylama ile kabul edildi.
Kırklareli’nde 133 taksiden
105’i aktif
Belediye Meclisi gündemin 9’ncu maddesinde Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’nın aktif halde olmayan taksilerin süresini 01 Ocak 2020 yılına kadar uzatma talebini görüştü. Konuya gerekçe olarak mevcutta 133 taksi bulunduğu bunlardan 105’inin aktif olduğu geri kalanların gerek ekonomik gerekçelerle gerekse aktif durumdaki araçların dahi para kazanmakta zorlanması nedeniyle pasif durumda oldukları gösterildi. Yapılan oylama ile talep yapılan oylama ile kabul edildi.
Nazif Karaçam’ın adının bir
sokağa verilmesi talebi
Belediye Meclisi gündemin 10’ncu maddesinde Tomris Turan’ın rahmetli Nazif Karaçam’ın adının bir sokağa verilmesi talebini görüştü. Konunun ilk kez gündeme gelmesi nedeniyle incelenmek üzere İmar ve Çeşitli İşler Komisyonuna havalesi yapıldı. 30 milyon için alternatif arayışları oy çokluğu ile kabul Kırklareli Belediye Meclisi gündeminin 17’nci maddesindeki Belediye Başkanlığına ait konular bölümünde 4 Eylül 2018 tarihinde görüşülen Kırklareli Kapalı Pazar Yeri ile yeni Otogar için borçlanma konusunda aldığı kararı revize etti. 15 milyon Kapalı Pazar Yeri ve 15 milyonda yeni Otogar binası için olmak üzere toplamda 30 milyon lira borçlanma içeren 191 nolu kararda; “İller Bankası’ndan borçlanma konusunda Belediye Başkanlığına yetki verilmesi” şeklindeki bölüm özel ve kamu bankalarının da buna eklenmesi şeklindeki değiştirildi. Yapılan oylamada AK Parti Grubu çekimser oy kullanırken 15 oyla teklif kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol