30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu;

Kırklareli’de coşkulu kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda törenler gerçekleşti. Atatürk heykeline çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama töreni daha sonra Valilik makamında kutlama ile devam etti. Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmalar ve Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin halk ile selamlaşmasının ardından da gerçekleşen geçit töreni ile son buldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri kapsamında Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk heykeline çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama töreninin ardından Valilik makamında kutlama gerçekleşti. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kurum ve kuruluş temsilcilerinin kutlamalarını kabul etti.

Çelenk töreni gerçekleşti

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda saat 09.00’da çelenk töreni gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Valilik başta olmak üzere Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenklerini sundu. Çelenk töreninin ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını Valilik binasında kabul etti.

Zafer coşkusu meydanlarda

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen kutlamalara protokol ve halkın katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini bildiren konuşma yapıldı.  Şiirlerin okunduğu törende ardından Muhabere Yüzbaşı Murat Uğur Kiraz, konuşmasını yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değinen Yüzbaşı Kiraz, “Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan tüm kurtuluş mücadelesini Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde kesin zaferle sonuçlandığı Türk vatanının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururu ve mutluluğu içindeyiz. Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli bir dönüm noktası olan bu zafer, bağımsızlığı yok edilmek istenen bir ulusun kadın erkek, genç yaşlı, tüm fertlerinin azimle verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük göstergesidir” sözlerini dile getirdi.

“Türk ulusunun en önemli güvencesi ve gurur kaynağı…”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türk bayrağı ve vatanı için Mustafa Kemal’in yolundan yürümeye devam edeceğini dile getiren Muhabere Yüzbaşı Murat Uğur Kiraz, “Gücünü şanlı tarihten ve parlak geleceğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu güne kadar olduğu gibi Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş personeli ile modern silah sistemleri ve vatanın birliğinin sağlanmasında, sınırları içinde bölünmez bir bütün olan vatan topraklarının yüce Türk ulusunun en önemli güvencesi ve gurur kaynağı olmayı sürdürecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri şanlı Türk bayrağını Büyük Taarruz’da olduğu gibi bu günde vatanın her köşesinde dalgalandırmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

“İstiklal Savaşı…”

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj ile Kırklareli halkını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur. Türkiye, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bugün, aziz milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle beraber Büyük Zafer’in 95. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Türkiye ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“30 Ağustos Zaferi, birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı oldu”

Ülkemizin bu gurur gününde heyecanımızı paylaşan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarını sunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını şöyle sürdürdü: “Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.”

“Ülkemizin bekasına yönelen tehditler kaynağında etkisiz hâle getirilecek”

Türkiye’nin tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ, DEAŞ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör örgütlerine karşı hukuk, adalet ve demokrasiden taviz vermeden sürdürdüğümüz amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını şöyle sürdürdü: “Türkiye, bu mücadelesiyle hem kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakta, hem de küresel güvenliğe ciddi katkıda bulunmaktadır. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hâle getirmeye devam edecektir. Şüphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynağımız “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliği ile dost ülkelerin desteğidir.”

“Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi özgürlüğüne sahip çıktı”

Aziz Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle, “Ya İstiklal Ya Ölüm” tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında “Türk Milleti, o gece 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur. Çanakkale’yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir” ifadelerine yer verdi.

“Nitekim darbe girişimi ve terör saldırıları başta olmak üzere yaşadığımız onca badireye rağmen, son bir yılda ekonomide, yatırımlarda ve ileri demokrasi yolunda elde ettiğimiz başarılar, bunun en açık ispatıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını şu cümlelerle tamamladı: “Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”

Geçit ile kutlama töreni sona erdi

Konuşmaların ardından gerçekleşen geçit töreninde askerleri birlikler ve gaziler halktan büyük alkış aldı. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalar geçit ile son buldu. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol