30 Ağustos Zafer Bayramı Kırklareli'nde bu etkinlikler ile son buldu

Zafer Bayramı coşkusu dün akşam gerçekleştirilen anlamlı etkinliklerle sona erdi. Kırklareli Valiliği saat 19.00'da şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna bir yemek verirken, saat 20.30’da ellerine bayraklarını alıp, sokağa dökülen Kırklarelililer Zafer coşkusu içerisinde canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz için yürüdüler... 

Kırklareli Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünü kutlama programı kapsamında Royal Bilgiç Hotel’de şehit aileleri ve gazilerimiz ile biraraya geldi. Programda konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak önemine değindi. Vali Çiftçi, ordunun kahramanlığı ile birleşen Türk milletinin fedakârlığına da değinerek çok önemli bir zaferin elde edildiğinin altını çizdi.
Kırklareli Valiliği’nin Royal Bilgiç Hotel’de 19.00’da verdiği resepsiyonda Kırklareli protokolü bir araya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen programda Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi konuştu. Vali Çiftçi’nin konuşmasının ardından konuklara ikramlar sunuldu ve ardından dua edildi.
“Coşku içerisinde kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz”
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, programda yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “30 Ağustos Zaferi, vatanımızı işgal etmek isteyenlere karşı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakârlığı, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olduğu, en güzel örneklerinden biridir. Bu yüzden; 30 Ağustos Zaferinin 95. yıldönümünü, coşku içerisinde kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” sözlerini dile getirdi.
“Millet ordu bütünleşmesi…”
Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne değinerek 30 Ağustos Zaferi’ne giden azim dolu yola değinen Vali Çiftçi, “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, millet ordu bütünleşmesiyle verilen, varoluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırmıştır. 30 Ağustos Zaferi, İstiklal Savaşı'nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu açmış, bugün de ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmuştur.
Tüm tarihi boyunca, bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş Yüce Milletimiz, tarihinden aldığı onuru, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözleriyle perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuzla 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmıştır” sözlerini ifade etti.
“Bu aziz millet namusunu, vatanını, bayrağını çiğnetmeyecek”
15 Temmuz gecesi yaşan zorlu süreçten başı dik çıkan Türk milletine dikkat çeken Vali Çiftçi, “Ülkemizin birliğine, dirliğine ve yükselişine kast eden dış güçler ve onların destekçisi Pensilvanya şarlatanının emrindeki ülkemizdeki kahpeler güruhu FETÖ terör örgütüne mensup alçaklar, 15 Temmuz 2016 tarihinde, tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet içinde şanlı ordumuzdan gasp ettikleri uçaklar, tanklar, tüfeklerle Aziz Milletimizin asil evlatlarına saldırdılar. 249 kahramanımızı şehit ettiler ve 2 bin 193 evladımızı gazi yaptılar. Ancak bu aziz millet namusunu, vatanını, bayrağını 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi çiğnetmedi ve bundan sonra da çiğnetmeyecek. Ve Türkiye’mizin kutlu yürüyüşüne kimse engel olamayacaktır. Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘muasır medeniyetler seviyesine ulaşma’ hedefini de çok kısa bir süre içerisinde birlik, beraberlik ruhu ile gerçekleştirecektir” ifadelerini dile getirdi.
“İstiklal mücadelemizin bütün kahramanları…”
Şanlı zaferlerde büyük mücadelelerden başarı ile çıkan kahramanlıkları ifade eden Vali Çiftçi, “Bu inançla, başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatan ve bayrak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm halkımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Anlamlı yürüyüş
Dün akşam gerçekleşen bir diğer etkinlik ise Zafer Yürüyüşü oldu. Bu kapsamda saat 20.30'da ilimiz Dingiloğlu Parkı önünde toplanan kalabalık, ellerinde bayraklar ve meşaleler ile Kırklareli sokaklarında şehitlerimiz için yürüdüler. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşe; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı, CHP İl başkanı Ünal Başkur ve partililer de katılım gösterdile. Dingiloğlu Parkı önünden Karaumur Caddesine yönelen oradan da Yayla Meydanına çıkan kalabalık, daha sonra burada toplanarak düzenlenen konseri izlediler. Programda bir konuşma yapan Milletvekili Cevdi Gündoğdu, tüm katılımcıların Zafer Bayramını kutladı ve bu birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol