302 arıcıya 108 ton şeker dağıtıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı aktif arıcılık yapan üreticilere besleme şekeri dağıtıldı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla besleme şekeri çuvalları 26 Nisan 2022 günü sabah saatlerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası önünde dağıtıldı.
Kırklareli’nde Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) göre aktif olarak arıcılık yapan işletme sayısı 926, kovan sayısı ise 71 bin 770. 2021 yılı itibarıyla arılı kovan desteklemesi kapsamında 800 işletmedeki 48 bin 610 kovana toplamda 972 bin 200 TL destekleme ödemesi yapıldı.

Kırklareli’nde Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı aktif arıcılık yapan üreticilere besleme şekeri desteği sağlamak amacıyla Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtılmak üzere Susurluk Şeker Fabrikası'ndan 108 ton kristal besleme şekeri tahsis edildi.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy; "Arılarda ilkbahar beslemesine katkı sağlamak amacıyla, Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı, aktif kolonisi olan arıcılara şeker dağıtımı İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde ve il merkezinde faaliyet gösteren arıcılara, arı yetiştiricileri birliği tarafından ilçelerde ise Bal Üreticileri Birlikleri aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda Kırklareli Merkez, Lüleburgaz, Vize, Pehlivanköy, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ve Babaeski ilçelerimizdeki toplam 302 arı üreticimize 108 ton şeker dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 
Coğrafi işaret almış meşe balı üretiminde üreticilerimiz kaliteli ve daha fazla ürün elde etmek için yoğun çaba harcamaktadırlar. Besleme şekerinin bu dönemde verilmesinin nedeni; yiyecek sıkıntısı çeken kolonilere besin takviyesi yapmak, ana arının yumurtlamasını teşvik ederek kuluçka aktivitesini erkenden başlatmak ve hızlandırmaktır. Bunun içinde besleme şekerinin gereksinimi oldukça önemlidir. 
İlimizde Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) göre aktif olarak arıcılık yapan işletme sayımız 926, kovan sayımız ise 71.770’tir. 2021 yılı itibarıyla Arılı Kovan desteklemesi kapsamında 800 işletmedeki 48 bin 610 kovana toplamda 972 bin 200 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 
İlimiz arıcılık faaliyeti yönünden çok verimli ve üzerinde çaba gösterip daha iyi noktalara getirilebilecek bir coğrafi bölgedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz devletimizin vermiş olduğu dönemsel destek ve projelerle arıcılığa önem vermeye devam etmektedir" dedi.(H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol