2 yavru tilki kurtarıldı

Lüleburgaz’ın Umurca Köyünde anneleri trafik kazası sonucu ölen 2 tilki yavrusu bulundu. Yavrular kurtarıldıktan sonra gerekli bakımlarının yaptırılması için İ.Ü.C. Veterinerlik Fakültesine teslim edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar ile AFAD ekipleri ve Umurca halkı tarafından kurtarılan 2 yavru tilki Kırklareli Belediyesi sokak hayvanları geçici bakım evinde gözetim altına alındı. Tilkiler sonrasında detaylı tedavi için İstanbul’a gönderildi.
Yavru tilkiler doğal yaşam ortamlarına geri bırakılacak
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada; “Kırklareli Lüleburgaz Umurca Köyünde trafik kazasında ölen tilkinin 2 adet yeni doğmuş yavrusu olduğunu farkeden vatandaşların haber vermesiyle yavrular sığındıkları yuvadan Doğa Koruma ve Milli Parklar ile AFAD ekipleri ve Umurca halkının birlikte yapmış olduğu çalışma ile kurtarılmışlardır. İlk tedavileri Kırklareli Belediyesi sokak hayvanları geçici bakım evinde gerçekleştirilen yavru tilkiler (vulpes vulpes) tedavilerinin devam etmesi için İ.Ü.C. Veterinerlik Fakültesine teslim edilmişlerdir. Yavru tilkiler tedavileri tamamlanıp, yeterince büyüdüklerinde doğal yaşam ortamlarına geri bırakılacaklardır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol