2 buçuk aylık Mia, 4.Kattan atladı

Kırklareli'nde 4. kattan atlayan kedi, ön sağ ayağındaki kırık ile kurtuldu.Sahipleri evde   yokken açık kalan camdan atlayan kedinin hayatta kalması ise,Kediler dört ayağının üzerine düştü' sözünü akıllara getirdi.

Akalar Mahallesi'nde evinde kedi bakan bir vatandaş, evden alışverişe çıktıktan sonra ee dönünce kedisini bulamadı. Etrafı aradıktan sonra acı haberi, camdan aşağı bakınca öğrendi. Kaldırımda etrafında komşularıyla kedisini gördü. Komşularının su ve mama ile başında beklediği kedinin sadece ön sağ ayağı kırıldı.
4 kattan atlayarak tek bir kırık ile kurtulan minik Mia'nın, yardımına ilk koşan komşularının çağırdığı Kırklareli Belediyesi'nin veterineri oldu. Sahipli bir kedi olduğu anlaşılınca müdahale edemeyen veteriner, kediyi kutusuna koyarak başka bir veterinere götürülmesi gerektiğini iletti.
Sahiplerinin açık bıraktığı
camdan atladı
Yavru kedi, sahipleri alışverişe çıktıktan sonra açık kalan camdan atladı. Dördüncü kattan atlayan yavru Mia’nın yardımına ilk yan binada oturan komşular koştu. Sahipsiz sanılan yavru kedi için Kırklareli Belediyesi veterineri arayan vatandaşlar, yavru kedinin başında bekledi.
Eve gelen kedinin sahipleri, kedilerinin evde olmadığını fark edince çevreye bakınmaya başladı. Camdan aşağı bakınca kediyi ve etrafındaki insanları görünce durum anlaşıldı. Ön ayağı kırılan Mia, röntgen ve tedavisinin ardından 24 Saat ve 48 saatlik gözetim altında tutuldu ve hayati tehlikeyi atlattı.
Röntgenli tek bir veteriner var
Kırklareli'nde kırık olan hayvanların tedavileri için vatandaşların, gidebileceği sadece bir veteriner var. Kırklareli başta olmak üzere, çevre il ve ilçelerden gelen birçok sessiz dost için şifalı el olan Hazar Veterinerlik İşletme Sahibi Veteriner Hekim Ozan Yetkin Hazar, minik Mia’nın geldiğinde sağlık kontrollerinin yapıldığını ve tedavinin gerçekleştirildiğini ifade etti.
Röntgen yardımıyla tedavi
uygulandı
2buçuk aylık olan minik Mia’nın geldiğinde yüksekten düşme teşhisi konduğunu ifade eden Hazar Veterinerlik İşletme Sahibi Veteriner Hekim Ozan Yetkin Hazar, “Kedi geldiğinde yüksekten düşme sonucu bir kırığı vardı. Sağ ön kolun kemiğinin baş kısmında parçalı bir kırığı vardı. Kırığı tespit ettik. Tespit ettikten sonra genel durumunun biraz depresif olması bizi ürküttü. Ama yine de sabit bandaj uygulamasıyla röntgenin de yardımıyla, omuz sabitleyerek, yerine getirerek, parçalı bir kırık olmaması sebebiyle böyle bir
tedavi uyguladık. İnşallah bir hafta sonra daha iyi olacak. Ondan sonraki süreçte de tekrar röntgenli kontrol edeceğiz. Kaynamanın olup olmadığını, sağlıklı kaynama olup olmadığını kontrol edeceğiz. Ondan sonra da hayatını idame ettirecek” sözlerini dile getirdi.
“Yavru kediler
bebek gibidir”
Yavru kedi bakımının özen isteyen bir iş olduğunun altını çizen Hazar, 6-7 aylık olana kadar dikkatli davranılması gerektiğinin altını çizerek, “Yavru kediler biraz haşeredir.
Kontrol altında tutmak gerekir. Nereden ne zarar gelecek bilemezler. Ancak düşünce, ‘Ben buradan düşerim. Demek ki atlamamalıyım.’ Diye düşünürler. Dolayısıyla yavru kedilerin tutabildiğimiz kadar gözetim altında tutmamız gerekiyor” ifadelerini dile getirdi.
“Eğer evde değilsek”
Kedi bakımıyla ilgili önemli uyarıları dile getiren Hazar, “Eğer












evde değilsek; mümkün mertebe her yeri kapatmak gerekiyor.
Üzerlerine düşebilecek her şeyi ortalıktan kaldırmamız gerekiyor. Küçük kedi buraya çıkabilir mi diye düşünmemek gerekiyor. Atlar dener en azından.
Dolayısıyla can kaybı olmaması, yaralanmaması için bizim önlemlerimizi tıpkı bir bebek için önlem alıyor gibi davranmamız gerekiyor.
Nasıl ki bebek olduğunda prizlere koruma koyuyoruz, işte dolap kapaklarına askı kilit uyguluyoruz. Yavru kedimizi en az 6-7 aylık olana kadar gözetmemiz gerekiyor. Hem onların canı yanmasın hem de bizim canımız yanmasın üzülmeyelim” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol