2 Dernek Tek Amaçta Birleşti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kavaklı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinlikte ihtiyaç sahibi bir engelli vatandaşa manuel tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Etkinlikte konuşan Kavaklı Kültür ve Yardımlaşma derneği başkanı Hüseyin Ertuğ, “Engellileri bir gün değil bütün yıl boyunca hatırlamamız gerekli, engellilere en büyük desteğimiz bu olmalıdır.” diye konuştu.

2 Aralık 2017 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikte engelli bir vatandaşa manuel tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında yapılan etkinliğe dernek yetkilileri ve engelli vatandaşın ailesi katıldı. Tekerlekli Sandalye yardımında mutlu olduğunu belirten Saniye Kutluer dernek yetililerine teşekkür etti. Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği ofisinde gerçekleştirilen sandalye teslim töreni saat 11:00’da gerçekleştirildi. ,
Her Birey Potansiyel Engelli Olabilir
Teslim töreninde konuşan Kırklareli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Ertuğ; “3 Aralık, "Dünya Engelliler Günü" olarak kutlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın hatırlanması, onların sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması aşamasında bugün oldukça etkilidir.
Engelli vatandaşlarımızın hayattan kopmaması için bireyler olarak hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Unutulmamalı ki her birey potansiyel bir engelli adayı olabilir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızı sadece bugün değil yıl boyunca hatırlayarak onlara destek olmalıyız.” dedi.
Toplumda Yer Edinmeleri İçin Destek Vermek Zorundayız
Dernek olarak daima engelli vatandaşların yanında olduklarını belirten Ertuğ, “ Tahmin ediyorum ki her engelli kardeşimizin bu topluma kazandırabileceği ve bu topluma fayda sağlayabileceği bir konu mutlaka vardır. Önemli olan, bu değerlerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olabilmektir. Bunun için engelli kardeşlerimizin bu toplumda yer edinmeleri ve ülke gelişimine katkıda bulunabilmeleri için onlara her türlü desteği vermek zorundayız. Bizler de Kavaklı Kültür ve Dayanışma Derneği olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimizi sevgi ile kucaklıyor, saygılar sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gücümüzün Yettiği Kadar Her Şeyi Yapacağız
Kavaklı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Gürkan Ertuğ; “ Biz bu derneği kurarken, söz vermiştik iyi şeyler yapmak istiyoruz yardım etmek istiyoruz paylaşmak istiyoruz. Derneğimizi çok iyi yerlere getirmek istiyoruz. Biz 5 aylık bir derneğiz yeni kurulduk. Bütün derneklere örnek olmak çok güzel şeyler yapmak istiyoruz. Genç yönetimimiz var dinç ve enerjiğiz dernekçiliğe yeni bir soluk getirmek istiyoruz. Elimizin gücümüzün yettiği kadar her şeyi yapacağız.” diye konuştu.
Tekerlekli sandalye tesliminin ardından konuşan Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Arzu Ertürker; “Yaptıkları bu anlamlı etkinlik ve yardımdan dolayı Kavaklı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Kavaklı Belediye Başkanı Güral Koçdemir’e teşekkür ediyoruz. Yaptıkları katkılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşımıza manuel tekerlekli sandalyemizi hediye ettiler. Değerli basın mensuplarına da böyle güzel bir etkinlikte yanımızda oldukları ve engelli vatandaşlarımızın sesini herkese duyurmamıza yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Hayat bir günlük engel değil. Engelliler Günü bir gün değil her gün hatırlanmalı. Ter türlü engellilik olabilir ama vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olduğu takdirde bütün engelleri ortadan kaldırabiliriz.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol