“2/B arazilerin yüksek bedelleri, köylümüzü mağdur ediyor”

Kırklareli İl Genel Meclisi’nde gündem dışı söz alan Meclis üyesi Volkan Ertan, Pınarhisar’a bağlı Cevizköy’de 2/B arazilerin yüksek bedellerle satışa çıktığını, burada yaşayan insanların söz konusu arazilere sahip olması gerektiğini ancak normalin çok üstendeki bedellerle satışa çıkan bu arazileri, köylünün almaya gücünün yetmediğini, bu konuda yetkilileri sağduyuya çağırdığını söyledi. Yapılan görüşmeler neticesinde Kırklareli İl Genel Meclisinden çıkan ortak kararda, bu konuda bir gündem oluşturularak, yetkili merciler göreve davet edildi

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı 10. birleşimi dün gerçekleştirildi. Aydın Karakoç Başkanlığında saat 11.00’de yapılan toplantı, Kasım ayı 9. birleşime ait tutanak özetinin görüşülmesi ile başladı. Daha sonra gündem dışı söz isteyen Meclis üyesi Volkan Ertan, Pınarhisar’a bağlı Cevizköy’de 2/B arazilerin yüksek bedellerle satışa çıktığını, burada yaşayan insanların söz konusu arazilere sahip olması gerektiğini ancak normalin çok üstendeki bedellerle satışa çıkan bu arazileri, köylünün almaya gücünün yetmediğini, bu konuda yetkilileri sağduyuya çağırdığını söyledi.
İl Genel Meclis üyesi Ersan Şahin ise AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte Ankara’da bu sorunları yetkili mercilere ilettiklerini, konunun takipçisi olduklarını kaydetti. İl Genel Meclis üyesi Saffet Üresin ise Demirköy’de de aynı sancıların yaşandığını ifade ederek, çok yüksek bedellerden satışa çıkan 2/B arazileri, o bölgede yaşayan insanların satın alamayacağını belirtti. Yapılan görüşmeler neticesinde Kırklareli İl Genel Meclisinden çıkan ortak kararda, bu konuda bir gündem oluşturularak, yetkili merciler göreve davet edildi.
Ardından Meclis gündemine geçildi. İl Genel Meclisinin 05/08/2019 tarih ve 261 sayılı kararına istinaden, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği hazırlanan 2020 Yılı Yatırım Programı taslağının ilgili komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü. Bu madde kapsamında Meclis üyesi Tarık Dökmeoğlu, bir önceki gün okuduğu Gençlik ve Spor Komisyon raporunun, eklenen kısımlarını meclis üyeleri ile paylaştı. Rapor oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise; “İl Özel İdaresinin 14/11/2019 tarih ve 12644 sayılı yazısı ile İl Özel İdaresi tarafından yürütülen hizmetlerde görev yapan teknik personelin çeşitli nedenlerle (nakil, emeklilik vb.) ayrılması nedeniyle, devam eden iş ve işlemlerin mevcut teknik personelin iş yükünü artırmasına sebep olduğundan hizmetlerin daha hızlı, verimli ve sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla; 1 Mimar, 1 İnşaat Mühendisi, 1 Şehir Plancısı, 1 Makine Teknikeri, 1 İnşaat Teknikeri ve 1 İşyeri Hemşiresi olmak üzere toplam 6 (altı) sözleşmeli personel çalıştırılmasına ihtiyaç duyulmuş olup, ihdas edilmesi ve boş kadro değişikliği yapılması gereken kadrolar ile norm kadroda bulunan 5’nci dereceli 1 adet Mimar kadrosu ve 5’nci dereceli 1 adet Mühendis kadrosu karşılık gösterilmek suretiyle, 2020 yılında çalıştırılmasına ihtiyaç duyulan 6 (altı) sözleşmeli personele ödenecek aylık net ücretlerinin belirlenmesi teklifi görüşüldü. Teklif, araştırılmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İl Genel Meclisi 11. birleşimini 18 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol