288 Camimizde 'Tam Öğretim' Devri

"Yavrularınızı, Tatil Nedeni İle Kuran'ı Kerim'den Ayırmayın" Sözleri İle Hem Ailelere Seslenen
Cami Görevlileri, Tüm Ülke Genelinde, il, ilçe, Belde ve Köylerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Haydi Çocuklar Kur'an Ay'ında Kuranla Buluşalım" sloganı ile Başlattığı Kurslarının Faydalı Olabilmesi için 3 dönemi de bitirmeleri gerektiğini işaret ederek "TAM ÖĞRETİN" dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Haydi Çocuklar Kur'an Ay'ında Kuranla Buluşalım" sloganı ile Başlayan, 2015 Yaz Kur'an Kursları 22 Haziran Pazar Günü Kırklareli Genelindeki karne almış çocuk ve gençler ile buluşturuldu.
2015 Yaz Kur'an Kursları'nın 1. Dönemi 22 Haziran 2015 Pazartesi günü başladı. 1. Dönemi 10 Temmuz'da sona erecek. 2. Dönem Yaz Kur'an Kursu, 13 - 31 Temmuz arası, 3. dönem ise 03 - 21 Ağustos 2015 tarihleri arasında tamamlanacak.

Yaz Kur'an Kursları'nda Kırklareli Genelinde Bin 798 Öğrenci
Camilerimizde saat 10,00 ile 12.00 arasında din görevlileri nezaretinde, Arapça harflerden oluşan alfabe ile başladıkları derslerinde Kuran'ı Kerim okumaya doğru ilerlemekte.
Kuran kurslarındaki din görevlileri ailelere "KURAN'I KERİM'İ TAM ÖĞRETİM" diyerek TATİL için çocukların kurslardan alınmamasını istedi
"Kursta yeni temel bilgiler veriyoruz. Besmele çekmeyi, Kelime-i Şehadet, Allah'a iman, imanın şartları, Peygamber Efendimizin hayatı hakkında bilgiler vereceğiz. Sonrasında Kur'an-ı Kerim okumasını ve namaz surelerini öğreteceğiz. Anne babalarına, arkadaşlarıyla iyi geçinmeleri için dini bilgiler vereceğiz." Cümleleri ile Kırklareli'nin farklı camilerindeki KURSLARDA görevli DİN GÖREVLİLERİ yapılacaklar kısmındakileri anlattıkları ifadelerine ailelere tavsiyelerdede bulundular.
Kırklareli Genelindeki 1789 Kuran'ı Kerim okumak için cami yollarını aşındıran öğrencilerin bu isteklerini yerine getirmek isteyen Görevlileri, "Her yıl aynı sorunları hem bizler hemde Kuran'ı Kerim öğrenme yolunda gençlerimiz yaşamakta.
Aileler, çocuklarını tam Kuran'ı Kerim öğreneceği anda kurstan alarak, tatile gidiyorlar." Cümleleri ile kurslarda sıkça rastladıkları en temel öğrenememe nedenini işaret ettiler.
Ailelerden, Çocuklarının Kuran Kurslarını tamamlayacakları kadar bir zaman isteyen DİN GÖREVLİLERİ "TAM ÖĞRETİN Kİ" kurslar çocuklarınız ve gelecekleri için faydalı olabilesin" sözleri ile ayrıca, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nında 7 yaşına kadar ailelerin çocuklarına dinini öğretmelerini belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol