27 günde meydanlarda 1 kez görünen Başkanın demokrasi aşkı, Sıla'yı Kırklareli'ne davet ettirdi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için "şov" benzetmesi yapan şarkıcı Sıla'nın konserleri gelen tepkilerle birer ikişer iptal edilirken Sıla'ya destek, "demokrasi aşığı" Kırklareli Belediye Başkanı'ndan geldi. 27 gün boyunca tutulan "Demokrasi ve Milli İrade" nöbetlerinde Kırklarelililerin kendisini bir türlü meydanlarda göremediği Belediye Başkanı, twitter hesabından Sıla'ya "Eğer @silagencoglu kabul ederse demokrasi aşığı Kırklareli'nde kendisini ağırlamaktan onur duyarız" şeklinde mesaj attı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı
mitingi "şov" olarak niteleyen Sıla'ya destek veren Kırklareli Belediye Başkanı'nın attığı destek
twitine ise Kırklarelilerin tepkisi gecikmedi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin bizzat vatandaşlarca bastırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehlikenin geçmediğini belirterek vatandaşları demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için alanlara davet etmesi ile başlayan "Demokrasi ve Milli İrade" nöbetleri tam 27 gün boyunca Türkiye genelinde meydanlarda tutuldu. Son nöbet ise İstanbul/Yenikapı'da darbe sırasında şehit düşen, gazi olan vatandaşlar ve demokrasi için düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile noktalandı. Buradaki mitinge yaklaşık 5 milyon kişi katılarak Türkiye tarihinde bir rekora imza attı.
Bu sırada gelen bir açıklama büyük tepki uyandırdı. Yenikapı mitingine katılmayarak darbelere karşı olduğunu ancak Yenikapı mitinginin de "şov" olduğunu söyleyen şarkıcı Sıla tepki topladı. Bu açıklamasının ardından Sıla'ya önce sosyal medya üzerinden gelen tepkiler yerini şarkıcının konserlerinin birer ikişer iptal edilmesi ile devam etti.
Kemal
Kılıçdaroğlu'da mı "şovmen"?
Gelişmeler yaşanırken Sıla'ya destek Kırklareli Belediye Başkanı'ndan geldi. 27 gündür tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli'de de devam eden "Demokrasi ve Milli İrade" nöbetlerine bir türlü katılma zahmeti gösteremeyen ancak son dakika "dostlar mecliste görsün" edasıyla şöyle bir uğrayan Kırklareli Belediye Başkanı, Partisi'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı mitinge "şov" diyen Sıla için kendi twitter hesabından; "Eğer @silagencoglu kabul ederse demokrasi aşığı Kırklareli'nde kendisini ağırlamaktan onur duyarız" şeklinde twit attı. "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" dedirtecek şekilde bir anda gündeme oturan Belediye Başkanı'da vatandaşın tepkisinden nasibini aldı. Sosyal medyada haberin yayılması ile birlikte Belediye Başkanına eleştiriler gelmeye başladı. Kırklareli'nin bilinen sosyal medya hesaplarında haberin duyurulması ile vatandaşlar Belediye Başkanını eleştiri bombardımanına tuttu.
Gelen tepkilerde vatandaşlar;
"Kırklareli Belediye Başkanı ne yapmaya çalışıyor. Tüm Türkiye'de konserleri iptal edilen Sıla'yı Kırklareli'ne davet etmiş. Yazıklar olsun.
Birde twit atmış. "Demokrasi aşığı Kırklareli… diye. Ne demokrasisi ne aşığı 27 gecedir neredeydin? Ağaç dersem çık, vatan dersem çıkma!" şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.
Belediye Başkanı'nın yaptığı "Reyting uğruna her şey mubah" şeklinde gelen eleştirilerden bazıları şöyle;
- "siyasi hayatının en büyük hatasını yaptı. Gelecek seçimler için ayağına sıktı. Kendisini bitirdiği gibi Kırklareli'nin adını da kirletti."
- "Pis pis suları millet su diye kullansın, kaldırımlar, yollar köy yolu gibi şehir demeye bin şahit sen politika peşinde koş sanatçılara yedir paraları"
- "Başkana şunu sormak gerek CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu da Sıla'nın şov ve gereksiz dediği mitinge katıldı. Genel Başkanın da mı şovmen? Yoksa sende şov mu yapıyorsun?"
- "sizin demokrasi dediğiniz şey hiç kimseye inandığını yaptığı için hakaret etme hakkı tanımaz... Sanatçı dediğin toplum aynasıdır. Halkın görüş ve fikirlerine saygı göstermek şarttır. Ama Sıla söyleyince demokrasi, Bursa Belediyesi konser iptal edince baskıcı rejim mi oldu?"
- "Çok normal değil mi. Bu adam mesaisinin neredeyse tamamına yakın zamanını yurt dışı gezilerine ayıran bir Belediye başkanı. KIRKLARELİ ile ilgilenmeyen devşirme bir Belediye başkanı.
Sırf kendilerini ayrı görüşten olduğunu belirtmek için Demokrasi mitingine alternatif olarak istasyon altında toplantı düzenlemedi mi."
- "Yazıklar olsun bir sürü vatandaşımız şehit oldu sivil halka Ateş açıldı TBMM bombalandı Mite saldırıldı ve bu bir sow diyen sanatçıya arka çıkıyor belediye Başkanı öylemi esas demokrasisine sahip çıkanlar o akşam canı pahasına sokağa dökülenler ve vatanı uğruna şehit olandır"
- "Genel Başkanınızda oradaydı Devlet Bahçeli de oradaydı Genel Kurmay Başkanı da oradaydı, hepsi şovmen mi şimdi bu nasıl bir zihniyettir. Galiba Sıla birilerinin akrabası olsa gerek"
- Sadece muhalefet olsun diye davet ediyor hiç şaşırmadım ben hemşerilerime güveniyorum konsere gitmeyerek belediye başkanını da protesto edeceklerdir"
- "Bu kadar mı SILA hasreti çekiyordunuz
MİLLET HİZMETİ ÖZLEMLE BEKLERKEN…"

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Çok üzücü malesef. Başkan Sıla gibi aynı pervasızlığı patavatsızlığı sergilemiş Halil Sezai'yi de kanatları altına alsın. Ama bu vakitten sonra çıkıp "Şehitlerimiz yüzünden konserleri festivalleri iptal ettik" şovuna sığınmasın. Demokrasi şehitlerine hakettikleri desteği verememiş sanatçı parçalarına destek çıkarak bu dediği olmuyor. Çok samimiyetsizce görünüyor dışarıdan. Meydanlarda ilk günden itibaren her gece zaten demokrasiye sahip çıkan her kesimden halk varken o kalabalığa destek vermezken neredeyse bir ay sonra kendi alternatif yürüyüşleri ile işi kurtarmaya çalışmaları çok anlaşılabilir bir durum değil.

  2. BAŞKANA TÜRBÜŞON GÖNDERİN...

  3. Kahkahakahkahakahkaha biraz uzun ama güzel fıkra. evlere şenlik

  4. Kadınlar gününe çağırmam 03 Eylül 2016 Cumartesi 11:56:09

    Bu ablayı bu saatten sonra kadınlar gününe bile çağırıp "hadi söyle kızım" dememek lazım ama bizim başkan mevzu olunca bu durum anlaşılabilir birşey oluyor. Magazin herşeydir nasılsa. Bir ara festivale Hadise'yi çağırmışlardı da kadıncağız sahnede "KIRIKKALE'ye hoşbulduk" demişti.