25 üyenin yer aldığı mecliste 15 üye CHP’den seçildi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ilimizde büyük çekişmeye sahne oldu. Belediye Başkanlığını mevcut belediye başkanı kazanırken, sandıktan çıkan sonuçlara göre Kırklareli halkı Belediye Meclisinde iradesini Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) yana kullandı. 25 üyenin yer aldığı mecliste 15 üye CHP’den seçilirken 9 üye de Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’ndan meclise girmeye hak kazandı

Geçtiğimiz Pazar günü kentimizi 5 yıl süreyle yönetecek olan Belediye Başkanlarını, belediye ve il genel meclisini ve muhtarların seçimi yapıldı. ilk günden en çok merak edilen ve vatandaşların yoğun olarak takip ettiği belediye başkanlık yarışlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından başkanların 5 yıl boyunca beraber görev yapacakları belediye meclis üyelerinin de sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.
44 bin 836 geçerli oy
Yüksek Seçim Kurulundan alınan kesin olmayan sonuçlara göre 25 kişilik Belediye Meclisinde 15 koltukta CHP’liler, 9 koltukta ise Cumhur İttifakı üyeleri MHP ve AK Parti’liler oturacak. 55 bin 870 seçmenden 47 bin 576’sı oy kullanırken, geçerli oyların sayısı 44 bin 836 olarak açıklandı. Oylardan 2 bin 740’ı ise geçersiz sayıldı.
CHP’den 15 isim
Seçimlerde bağımsız aday başkan olarak galip ayrılırken mecliste ağırlıkta bulunan CHP grubu ile çalışacak. CHP grubundan belediye meclisine girmeye hak kazanan isimler; Gürkan Uras, Hasan Baykal, Savaş Çekinmez, Elmas Büyükdere, Can Yazıcı, Mahmut Bozan, Esra Cansu Boyraz, Samet Babacık, Yücel Oluçay, Ali Gökçen, Sualp Aldüz, Ayşe Durmaz olurken kontenjan sıralamasından meclise girmeye hak kazanan CHP grubu; Arda Kolcular, Burcu Özel ve Selda Bilgin oldu.
Cumhur İttifakı 9 üyede kaldı
Cumhur İttifakı olarak seçimlere birlikte giren veren ve mecliste MHP grubu adı altında yazılan AK Parti ve MHP’li isimler ise şu şekilde; Halil Kahraman, Ebru Bilgiç Ilık, Ömer Faruk Akkol, Yüksel Taşkın, Ersin Kırmızıtaş, Fahrettin Kaya, Fırat Altıntel, Coşkun Toklucu, Nadiye Rodoplu ve Ayten Doymaz.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol