25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü bir etkinlik düzenlendi. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla programa katılanların turuncu aksesuarlar tercih ettiği etkinlikte, katılımcılara turuncu güller, balonlar ve broşürler dağıtıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil Ünsal söz aldı. Bugünün sembolünün turuncu renk olduğunu belirten Ünsal, “Biliyorsunuz bizim Nüfus Kurumu içerisinde 6284 sayılı bir kanunumuz var. Onunla bağlantılı olarak bizde kadınlara bu anlamda destek veriyoruz. Hem ailenin korunması hem de kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili Nüfus Müdürlüğümüz üstüne düşeni yapıyor. Kadının kimliğinin ve yerleşim yerinin gizlenmesi adına güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Etkinliğin vatandaşlarımıza ve özellikle de bayanlara yarar sağlayacağına inanıyorum. Bizler de burada küçük bir kutlama yapmak istedik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla farkındalık yaratmak adına insanlarımıza vermek için çiçekler, balonlar ve broşürler hazırladık. Bu konuda aynı zamanda Hüsamettin Ateş Anaokulu Müdürü ve öğrencileri bizlere yarımcı oldular. Bugünün sembolü turuncu renk. Bu yüzden hepimiz turuncaya boyandık ve bir hafta boyunca etkinliklerimizi bu şekilde kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil Ünsal’dan sonra Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman konuşmasını gerçekleştirdi. Kadın ve erkek arasında hiçbir farkın bulunmadığını vurgulayan Karaman “ Biz bir hafta boyunca etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Dün faaliyetlerimize Lüleburgaz’da başladık ve bugün de devam ediyoruz. Müdürümüze duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Nüfus Müdürlüğü bizim çok yakın bir şekilde çalıştığımız bir kurum. Bizler amasız ve fakatsız bir şekilde kadına şiddetin her türlüsüne karşıyız. Çünkü hepimizi kadınlar dünyaya getirdi. Kadınlar olmasaydı bizler de olmazdık. Kadın ve erkek arasında hiçbir fark yok. Hepimiz bir kadının çocuğuyuz. Bundan dolayı şiddeti zihnimizden bile geçirmememiz gerekiyor. Faaliyetlerimiz hafta boyunca devam edecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol