25.400,00 TL’lik “Yem Bezelyesi Projesi” hayata geçirildi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kaliteli kaba yem ihtiyacı açığının önüne geçmek, yem bitkisi ekilişinin arttırılması ve teşvik edilmesini sağlamak amacıyla 25.400,00 TL’lik yem bezelye projesinin hayata geçtiğini duyurdu. Projeye Kırklareli İl Özel İdaresi %60 hibe desteği sağlarken, Pınarhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ise %40 çiftçi katkısı verdi. Proje kapsamında Pınarhisar ilçe ve köylerinde hayvan yetiştiriciliği yapan 13 çiftçiye toplamda 3336 kg töre çeşidi yem bezelyesi tohumu dağıtımı yapıldı.

Kırklareli İl Özel İdaresi ile Pınarhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün ortaklığında 25.400,00 TL değerinde Yem Bezelyesi Projesi hayata geçirildi.

Bu çerçevede Proje Sorumlusu Ziraat Mühendisi Ayşe Sarıkaya tarafından Pınarhisar ilçe ve köylerinde hayvan yetiştiriciliği yapan 13 çiftçiye toplamda 3336 kg töre çeşidi yem bezelyesi tohumunun dağıtımı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yem Bezelyesi Projesi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Pınarhisar ilçemizde hayvancılık önemli bir geçim kaynağıdır. Hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler için en büyük girdi kalemi de yem masraflarıdır. Yaklaşık 7000 sığırın bulunduğu ilçemizde ekilen yem bitkisi alanı da 7000 dekar civarında olup büyükbaş hayvan başına 1 dekar yem bitkisi ekilişi düşmektedir. Bu durumda özellikle kaliteli kaba yem ihtiyacı açığı oluşmakta ve bu açık üretim yolu ile değil satın alma yolu ile kapatılmaya çalışılmaktadır. Bu sorunun önüne geçmek, yem bitkisi ekilişinin arttırılması ve teşvik edilmesi maksadıyla Kırklareli İl Özel İdaresi %60 hibe destekli ve Pınarhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün %40 çiftçi katkılı ortaklaşa düzenlemiş olduğu 25.400,00 TL değerinde ‘Yem Bezelyesi Projesi’ hayata geçirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.
13 çiftçiye
yem bezelyesi tohumu dağıtıldı
13 çiftçiye toplamda 3336 kg Töre çeşidi yem bezelyesi tohumunun dağıtımının yapıldığı proje ile ilgili yapılan bilgilendirmenin devamında şu ifadeler kullanıldı: “Yem bitkilerinin çoğunluğu baklagil ve buğdaygil ailelerine ait bitkilerdir. Baklagillerden olan yeşil yem bitkileri diğer yeşil yem bitkilerine olan üstünlüklerinden dolayı hayvan beslemede özel ve önemli bir yer tutmaktadır. Yem bezelyesi ister yeşil olarak biçilip kullanılsın, isterse kuru ot yapıldıktan sonra kullanılacak olsun diğer yem bitkilerine göre daha lezzetli ve daha fazla miktarda ot vermektedir. Pınarhisar ilçe ve köylerimizde hayvan yetiştiriciliği yapan 13 çiftçimize toplamda 3336 kg töre çeşidi yem bezelyesi tohumunun dağıtımı 25.09.2019 tarihinde ilçe personelimiz proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Ayşe Sarıkaya tarafından gerçekleştirilmiştir. “

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol