25.000

Kent merkezinde 7 kişinden 1'i,
Kırklareli Genelinde ise her 14 kişiden 1'i
Kırklareli Üniversitesi öğrencisi

2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Sonu; Giden 2533
2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Başı; Gelen 6858

Kırklareli Üniversitesi, Kayalı Kampusu ile Yapısal,
Öğretim amacı ile ise eğitici kadrosuna kattığı yeni isimleri ile Akademik büyümesini öğrenci sayısını 2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte 25.000 yaptı

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, "Üniversitemiz Bünyesinde; 8 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Devlet Konservatuarı, 7 Meslek Yüksekokulu ve 11 Uygulama ve Araştırma Merkezi Mevcuttur" "Çağdaş ve Modern Bir Üniversite Tek Hedefimizdir" "Öğrencilerimizi Sevgi ile Bağrımıza Basıp Eğitim-Öğretimi Bir Şenlik Ve Tatlı Bir Yarış Haline Getirmek, Bizim En Büyük Arzumuzdur" Cümleleri ile YÖK tarafından Kırklareli Üniversitesini tercih ederek gelen 6858 öğrenciye merhaba dedi.
"Daha güçlü bir üniversite olacağız"
Kırklareli Üniversite'ni seçecek öğrenciler için tüm hazırlıkların yapıldığını, yeni öğretim yılında Avrupa'nın sayılı kampüslerinden bir tanesinde şirin bir kampüste öğretime başlamış olacaklarını hatırlatan Aykaç, tüm bu faktörlerle daha güçlü bir üniversite olacaklarını belirtti. Kendisinin göreve başladıktan sonra kurmuş oldukları fakültelerin bu yıl mezun verdiğini söyleyen Aykaç "Biz bu bölümleri de daha da geliştiriyoruz. Yeni eğitim öğretim yılına Eylül itibariyle başlayacağız. Yaz döneminde tatil yapmıyoruz. Her şeyi yakından takip ediyoruz. Yeni öğretime hazır bir şekilde başlamak istiyoruz. Üniversitemizde eğitimin kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi biz öğrenci odaklıyız. Bütün birimlerimiz hem akademik birimlerimiz hem idari birimlerimiz öğrenci odaklı çalışıyorlar. Birebir öğrenci ile yakından ilgilenme fırsatımız var. Hocalarımız buna özen gösteriyorlar. Bize iletildiği andan itibaren sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu anlayışla kendimizi kurgulandırdık. İdari personel, akademik personel bu yönde gayret ediyor. Bu da öğrenciler için önemli bir avantaj. Öğrenci memnuniyeti ve eğitim öğretim kalitesini arttırmak bizim hedefimiz" şeklinde konuştu. Aykaç son olarak üniversite tercihi yapan ve Kırklareli Üniversitesine yerleştirilen 3 - 7 Eylül tarihleri arasında kayıt işlemleri için Kırklareli'ne gelecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.
Kırklareli Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre 2015 - 2016 Eğitim öğretim yılı için Yüksek Öğretim Kurumundan Kırklareli Üniversitesine 6858 öğrenci boş kontenjanlara uygun görüldü.
KLÜ'de Kayıt Takvimi bugün başlıyor Üniversitelere kayıtlar 28 Temmuz'da (bugün) başlıyor
Kırklareli Üniversitesi'de yaptığı duyuru ile öğrencilerin sorunsuz kayıt için izlemeleri gereken prosedürü açıkladı. Örgün eğitimdeki öğrenciler elektronik kayıtlarını 28 Temmuz'dan itibaren yaptırabilirken elektronik kayıtlarını yaptıramayanlar Kırklareli Üniversitesi'ne şahsen gerekli belgeler ile birlikte 3-7 Ağustos tarihleri arasında başvuracaklar. Bu arada ikinci öğretimdeki öğrencilerin kayıtları da okula şahsen başvurmaları ile yapılacak.
Kırklareli Üniversitesi, üniversite kayıt takvimini açıkladı. Buna göre adaylar kayıt öncesi Kırklareli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx bağlantı adresinden "Öğrenci Numara Sorgulama Sistemi" kullanılarak, T.C. Kimlik numaranı sisteme girerek öğrenci numaralarını öğrenecekler. Bunun ardından ön kayıt işlemleri için http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx bağlantı adresini tıklayacak adalar T.C. kimlik numarası, baba adı ve doğum tarihini girdikten sonra sisteme giriş yapıp ön kayıt formunu doldurabilecekler. Ön kayıt formunu doldurmak zorunlu.
Ön kayıt formunu doldurduktan sonra "Kaydet" butonuna tıklayacak adaylar, böylece internetten ön kayıt işlemini tamamlanmış olacaklar. Sayfanın altında yer alan "Yazdır" butonuna tıklayacak ve alınacak çıktı imzalanacak. Kesin kayıt için adaylar berberlerinde bu evrakı da getirerek görevlilere teslim edecek.
2015-ÖSYS sonucuna göre Kırklareli Üniversitesi programlarına yerleştirilen örgün (birinci) öğretim programlarına yerleşen adaylar https://www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden 28 Temmuz - 05 Ağustos 2015 tarihleri arasında yaptırılması zorunlu olmayan isteğe bağlı elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırabilecek.
Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr adresinde"e-hizmetler" bölümü altında yer alan "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığıaltında 28 Temmuz 2015 tarihinde açılacak "Üniversite e-kayıt" seçeneğini tıklayarak 5 Ağustos 2015 tarihine kadar e-kayıt işlemini gerçekleştirebilecekler. E-kayıt yaptıran öğrenciler ayrıca kayıt tarihlerinde Kırklareli Üniversitesine gelmeleri gerekmiyor.
Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için istenilen belgeleri en geç 04 Eylül 2015 Cuma gününe kadar eğitim görecekleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekiyor. Aksi halde kayıt yapmamış sayılacaklar.
Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler ise 03-07 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerekli belgelerle Kırklareli Üniversitesi kayıt merkezine (Otogar karşısı) şahsen başvurmaları halinde kayıtları yapılacak.
Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt hakkını kaybedecekler.
Öğrenciler Bunlara dikkat!
İkinci öğretim öğrencileri ile e-kayıt yapmayan/yapılamayan öğrenci adaylarının kayıt için Kırklareli Üniversitesine şahsen başvurmaları gerekiyor.
Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek.Sağlık, askerlik, hükümlülük vb. durumlarda bizzat başvuramayan adayların kayıt işlemleri noter tasdikli vekaletname ile yapılabilecek.
Belirtilen belgelerden herhangi biri eksik ise kayıt yapılmayacak.İlan edilmiş tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemeyecekler.
Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için istenilen belgeleri ve ders kayıt formlarını 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında (en geç 04 Eylül 2015 Cuma gününe kadar) eğitim görecekleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekiyor.
Sağlık Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun tüm programları, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Birimlerin ikinci öğretim programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri için bizzat başvurmaları gerekiyor.
Kayıt Tarihleri 3 - 7 Ağustos
2015-ÖSYS sonuçlarına göre Kırklareli Üniversitesi programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri aşağıdaki kayıt takvimine göre yapılacak.
03 Ağustos 2015 Pazartesi
Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, İlahiyat Fakültesi.
04 Ağustos 2015 Salı
Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Babaeski Meslek Yüksekokulu.
05 Ağustos 2015 Çarşamba
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu.
06 Ağustos 2015 Perşembe
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Vize Meslek Yüksekokulu.
07 Ağustos 2015 Cuma
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu ve Mazeretli Kayıtlar yapılacak. Adaylar yerleştikleri birimin kayıt gününde okula başvuruda bulunacaklar.
KLÜ
Teknik Eğitim Fakültesi
Fen Edebiyat Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Turizm Fakültesi
Teknoloji Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
olmak üzere 8 fakülte mevcuttur.
Teknik Eğitim Fakültesi, Üniversitemiz kurulduğunda Trakya Üniversitesinden devralmış olduğumuz fakültemizdir. Fen Edebiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üniversitemiz kurulduktan sonra açılmış olup 2009-2010 eğitim-öğretim yılında, Turizm Fakültesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılında, Mühendislik Fakültesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, Mimarlık Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi 2014-2015 faaliyete geçmiş olup Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecektir. İl merkezinde bulunan önlisans eğitimi veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Babaeski İlçesinde bulunan Babaeski Meslek Yüksekokulu, Lüleburgaz İlçesinde bulunan Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar İlçesinde bulunan Pınarhisar Meslek Yüksekokulu ve Vize İlçesinde bulunan Vize Meslek Yüksekokulu eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir. Belirtilen fakülte ve meslek yüksekokullarında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 19.000 öğrenci (11.500 öğrenci merkezde, 7.500 öğrenci ilçelerde) eğitim görmektedir. Üniversitemiz 635 akademik personel ve 273 idari personel ile hizmet vermektedir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol