23 Nisan coşkusu okulları sardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Pazar günü geride bıraktık ama coşkusu okullardaki kutlamalarla devam ediyor. Gerek geçtiğimiz hafta, gerekse bu hafta okullarda çeşitli etkinliklerle, oyunlarla ve yarışmalarla kutlanan
23 Nisan ile çocuklar Atasının onlara verdiği en güzel armağanla hem gururlanıyor, hem de coşuyor. Bu kapsamda dün Mustafa Dalcalı Orta Okulu ile Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu’nda çeşitli kutlama programları gerçekleştirildi...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin birinci yılından itibaren kutlanılmayan başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bir gün sonrasında okullar tarafından kutlanmaya başladı.
Bilindiği gibi bu tarih saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı. Bu sebeple Kırklareli'nde de 23 Nisan etkinlikleri bir gün sonra başladı. İlimizde Mustafa Dalcalı Orta Okulu tarafından 24 Nisan tarihinde okul bahçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Bahçeyi tıka basa dolduran vatandaşların ve öğrenci velilerinin merakla izledikleri programın başlangıcında öğrenciler tarafından "Hoş geldin 23 Nisan" şiiri okundu. Okunan şiirin ardından yine öğrencilerinin hazırladıkları müzik korosu sevilen şarkıları seslendirdi. Ellerinde sazlar ile veli ve öğretmenlerine müzik ziyafeti veren minikler, ardından halk oyunları oynadı. Düzenlenen etkinlikler birbirinden güzel yöresel elbiseler giyen çocuklar tarafından sergilendi. Bahçeyi dolduran misafirlerin büyük alkışlarıyla takip edilen gösteriler, aralarda okunan şiirlerle devam etti. Saat 13.30'da başlayan 23 Nisan etkinlikleri, Mustafa Dalcalı Orta Okulu’nda saat 15.00’a kadar devam etti.
Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu’nda unutulmaz
23 Nisan gösterileri
Kırklareli Merkez İlçedeki ilköğretim okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kutlamalar çerçevesinde Kırklareli Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama etkinlikleri, katilim gösteren veliler ve okul yakınındaki vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 24 Nisan Pazartesi günü okul bahçesinde saat 11:30’da saygı durusu ve İstiklal Marşımız ile start alan program, açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapıldı. Minik öğrenciler 23 Nisanı hep bir ağızdan kutlarken, velilerde çocuklarını bu mutlu günde yalnız bırakmadı. Öğretmen ve veliler tarafından alkış alan öğrencilerin gösterileri, yaptıkları dans ile renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen ödül töreninin ardından öğrenciler son olarak oyun havası gösterisi yaptılar. Oynanan oyunların ardından davul ve zurna esliğinde çalınan Trakya havası oyunlara öğrencilerin yani sıra öğretmenler ve veliler de katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları unutulmaz gösterilere sahne olurken, veliler ve öğretmenler de öğrencileri tebrik ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol