23 Nisan coşkusu okulları sardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Pazartesi günü gerçekleşen resmi kutlama programının ardından Salı günü de okulların kendi bünyelerinde yaptıkları kutlamalarla devam etti. Gerek geçtiğimiz hafta, gerekse bu hafta okullarda çeşitli etkinliklerle, oyunlarla ve yarışmalarla kutlanan 23 Nisan ile çocuklar Ata’nın onlara verdiği en güzel armağanla hem gururlanıyor, hem de coşuyor. Bu kapsamda dün Mustafa Dalcalı Ortaokulu ile Kırklareli Yayla Ayçiçeği Anaokulu çeşitli kutlamalar gerçekleştirildi.

Kırklareli’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pazartesi günü yapılan kutlamaların ardından bir gün sonrasında okullar tarafından yapılan programlarla kutlanmaya devam ediyor. Bilindiği gibi bu tarih saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını
taşımaktaydı. Bu sebeple Kırklareli'nde de 23 Nisan etkinlikleri bir gün sonra kutlanmaya devam etti. İlimizde Mustafa Dalcalı Orta Okulu tarafından 24 Nisan tarihinde öğrencilerin 1 sene içerisinde Teknoloji ve Tasarım dersinde yaptığı tasarımlar sergilendi. Gerçekleşen serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İl Mali İdareler Müdür Alaadin İkican, SGK İl Müdürü Tahsin Avcı ve Okul Müdürü Hidayet As gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İl Mali İdareler Müdür Alaadin İkican, SGK İl Müdürü Tahsin Avcı sergiyi gezerek çocuklardan tasarım hakkında bilgi aldı.
Minikler görülmeye değerdi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kırklareli Yayla Ayçiçeği Anaokulu çeşitli kutlama programları gerçekleşti. Saat 12.00’da başlayan programda minikler renkli gösteriler ile ailelerinin gözlerini doldurdu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol