23 Nisan Bayramı Kırklareli’nde büyük bir coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimizde #EvdeBayramVarKIRKLARELİ etkinlikleri kapsamında büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl ,Koronovirüs pandemi hastalığı sebebiyle ülke genelinde alınan kararlar ve uygulanan tedbirler gereği Kırklareli’nde de çocukların #EvdeBayramVarKIRKLARELİ etkinlikleri kapsamında evlerinde yapacağı etkinliklerle kutlamayı planladıklarını ifade ederek, Valilik koordinasyonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamaları için İl Merkezinde, İlçelerde, Beldelerde ve köylerdeki çocuklara şanlı bayrağımız ve rüzgârgülleri ve 23 Nisan’da doğan çocuklara doğum günü pastaları ve hediyelerin Vefa Sosyal Destek gruplarınca ulaştırıldığını belirtti.
23 Nisan 2020 Perşembe günü Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenin sona ermesiyle bayram coşkusu #EvdeBayramVarKIRKLARELİ etkinlikleriyle devam etti.
İlk olarak; Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine, sevgi evlerinde kalan çocuklar ziyaret edilerek Valilik koordinesinde Türk Bayrakları, rüzgârgülleri ve hediyeleri verildi. Daha sonra, 23 Nisan tarihinde doğan çocuklara Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in hediyeleri ve doğum günü pastaları evlerine götürülerek kutlamalar yapıldı.
Vali Bilgin tarafından Kırklareli halkına ve çocuklara bir süpriz daha yapılarak Vefa Sosyal Destek Gurubu araçları, Vefa Motorsiklet ekibi ve kurum araçları T.B.M.M’nin açılışının 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla Kırklareli sokaklarında çocuk şarkıları çalarak konvoy yaptı.
İlimizde yapılan #EvdeBayramVarKIRKLARELİ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Türkiye’ye "Saat 21.00'da İstiklal Marşı'nı balkonlardan okuyalım" çağrısıyla doruk noktasına ulaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de saatler 21:00 gösterdiğinde vatandaşlar ve çocuklar ellerinde şanlı bayraklarımızla evlerinin camlarından ve balkonlarından tek yürek tek ses olarak istiklal marşımızı okudular.
Vali Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu çocuklara yaşatmak için her zaman olduğu gibi bugünde canla başla çalışan, Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına, Kurum Amirlerine, Muhtarlara, tüm kamu personeline, basın mensuplarına, Sivil toplum Kuruluşlarına, Vefa Sosyal Destek Grubu personeline teşekkür ederek bu anlamlı günde milli birlik ve dayanışmanın en büyük örneğini gösteren Kırklareli halkına ve Türkiye’nin gerçek sahibi çocuklara teşekkür ettiğini belirterek; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.” Dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol