23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 Nisan 2016 günü Kırklareli'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı önce Vilayetin önünde daha sonra festival alanında kutlandı. Okul çocukları neşeliydi. Halk oyunu ekibi güzel bir gösteri yaptı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in Önadım ve Kırklar Haber gazetelerindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajını okudum: "23 Nisan 1920 Bir Milattır. Sevgili çocuklarımızın ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetiştiklerini gördükçe geleceğe daha güvenli bakıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki istiklal mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından birini oluşturmuştur. Atatürk milli mücadelenin ancak milletin gücüyle, milletin iradesiyle başarılabileceğine inanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün meclisin açılışını simgeleyen ve dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklara armağan etmesi gelecek nesillere duyduğu güvenin en büyük göstergesidir."
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulusal Bayramlar Kırklareli'nde her zaman coşkuyla kutlanır. Esnafımız Türk Bayrağını dükkânına asar. Dükkanlar Türk Bayrağı ve Atatürk resimleriyle donanır.
“Egemenlik, Kayıtsız şartsız Milletindir" K. Atatürk
Pek çok savaştan yorgun çıkmış bir ulusun düşmana karşı verdiği istiklal savaşı kahramanlıklarla dolu bir destandır. Ulusal bayramlarımız Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşının zaferle sonuçlandığı güzel günlerdir. Çocukluğumda bayram yerleri hınca hınç dolu olurdu. Bayrak satanlar, balon satanlar, çekirdekçiler, pamuk helvacılar, şam tatlıcılar, simitçiler oradadır. Şiirler okunur meydanda, gönülden..
Bayrak bayraktır yüreklerimiz…
Çocuklarımız geçer neşe içinde, izciler, gaziler, esnaf dernekleri, çiftçi ziraat dernekleri, futbolcular, askerlerimiz geçer halkın önünden. Gece fener alayı olurdu. Şevket Dingiloğlu parkı dolup taşardı. Gençler tur atarlar caddelerde. Parklar, istasyon caddesi mahşer gibiydi. Davullar çalar Çanakkale içinde aynalı çarşı… Kırmızı Gülün alı var… Dayler dayler…
Belediyeler, okullar, hafta sonları, Çanakkale Şehitliği’ne turlar düzenler… İstiklal savaşını kazandıran Çanakkale Savaşındaki zafere olan inançtır.
Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılan her zafer unutulmaz hatıralarla doludur. Türkiye'nin kalkınma hamleleri Cumhuriyet'in ilanıyla başladı. Sonsuza kadar da devam edecek.
Trakya'mız ve Anadolu'muz istiklal savaşıyla zaferden sonra kalkınma hamleleriyle bu günlere geldi. Türk Milleti Büyük Bir Millettir. Sayısız devlet kurmuştur.
Tarihin en fedakâr, cefakâr milletidir. Sayısız zaferlerle doludur tarihi.
Bilime, ilime, insana, dostluğa, teknolojiye önem verdikçe, bu millet hak ettiği yerde olacaktır.
Bir tarih öğretmeni olarak yıllarca Türk ve dünya tarihini öğrencilerime anlattım. " Sevginin Var olduğu Anlarda Mutluyuz" yazımı " Tarih öğretmeninin Trakya Notlarında okuyan Üsküplü öğretmen arkadaşım Ahmet Özbey " Kırklareli'yi çok güzel anlatmışsınız. Sizi kutlarım. Nostaljik yazılarınız çok güzel" dedi. Teşekkürler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol