“20 yıldır polislerimizin sorunlarını çözmediniz bugün çözüyormuş gibi yapıyorsunuz”

TBMM Genel Kurulunda Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında CHP grubu adına söz alan CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, yirmi yıldır polislerin sorunlarının çözülmediğini, torba yasayla çözülüyormuş gibi yapıldığını öne sürdü. Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ise önceki gün TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önceki gün TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Görüşmeler sırasında CHP grubu adına söz alan CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, torba yasayı eleştirdi. Genel kurulda konuşan Gündoğdu, “Yirmi yıldır polislerimizin sorunlarını çözemediniz. Bugün torba yasayla çözüyormuş gibi yapıyorsunuz. Polisimiz yirmi yıldır ne yaptığınızı da ne yaşadığını da iyi biliyor.
Sayenizde Emniyet teşkilatında çalışma barışı bitmiş, iş tanımı yerlerde çiğneniyor, görev dışı işler ve angarya yoğunlaşmış, liyakat tamamen bitmiş, şucu bucu kavgası hâkim olmuştur.
Sonuçta polislerimizin umutları yıkılmış, son on yılda 3.109 polisimiz istifa etmiş, son dokuz ayda 44 polisimiz de intihar etmiştir” dedi.
“Polislerimiz niye istifa ediyor? Niye intihar ediyor? Neden huzursuz ve mutsuz?” diye soran Gündoğdu, “Çünkü yönetemiyorsunuz artık, devlet görevlisini kendi görevliniz gibi zannediyorsunuz. Yirmi yılın sonunda bırakın sorunları çözmeyi, AKP'nin kendisi artık sorun hâline geldi. ‘Yasa’ dediniz, ‘Anayasa’ dediniz, değiştirdiniz, sorunları bir türlü çözemediniz; olmadı,
‘Bu kez de sistemi bir değiştirelim.’ dediniz, onu da değiştirdiniz, ‘Tek adam rejimiyle sorunları çözeriz.’ dediniz, yine olmadı, yine başaramadınız, aslında çünkü sorunun kendisi sizsiniz ya.
Millet yirmi yıl öncesini arar hâle geldi, 1 milyondan fazla çocuğumuz okula aç gidiyor, aç şu anda. Beslenme çantası hazırlamak maalesef lüks oldu. Aileler çocuklarını çeyrek ekmek arasına 3 tane zeytin koyarak okula gönderiyor. Beslenme çağındaki çocuklarımızın ekmeğini, peynirini, zeytinini küçülttünüz. Okul kantinlerinde fiyatlar 3 katına çıkmış. Yazıklar olsun diyoruz artık bu saraylarda yaşayıp çocuklarımızı aç bırakanlara!” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol