“2023 yılına kadar 1.200.000 konuta ulaşılacak”

“2023 yılına kadar 1.200.000 konuta ulaşılacak”
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada 2023 yılına kadar 700.000 konutluk yeni bir hedef konularak toplamda 1.200.000 konuta ulaşmak amaçlandığı belirtildi.
Yetkililer “ 58. Hükümetimiz döneminde, Türkiye’deki konut ihtiyacına çözüm üretmek için oluşturulan Acil Eylem Planı ile Ocak 2003’ten itibaren toplu konut ve kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verilmiştir. Bu sürece öncülük etme görevi verilen TOKİ’nin kurumsal yapısı geliştirilmiş ve yetkileri genişletilmiştir. Bu itibarla İdare; alternatif ve yenilikçi uygulamalarla konut üretiminin belli bir model çerçevesinde gerçekleşmesini sağlayarak konut piyasasını disipline etmek; kalite, sağlamlık, ucuzluk gibi kriterlere dikkat ederek spekülatif oluşumlara mani olmak; nüfusun ülke coğrafyasına dengeli bir biçimde dağılmasına yardımcı olmak amaçları ile Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürmektedir. TOKİ’nin 500.000 konut olan hedefi 2011 yılı itibarıyla tutturulmuş, 2023 yılına kadar 700.000 konutluk yeni bir hedef konularak toplamda 1.200.000 konuta ulaşmak amaçlandı”
“Nüfusun ülke coğrafyasına dengeli bir biçimde dağılmasına yardımcı oluyoruz”
“TOKİ’nin stratejisi, alt ve orta gelir grubuna yönelik sosyal konutlar ile gerekli hizmet birimlerini altyapılarını da tamamlayarak sunmaktır. Ülke genelinde, konut ihtiyacının en fazla olduğu alanları belirlemek üzere araştırma yöntemleri uygulayan idare, toplu konut yatırımları için uzun vadeli bir eylem planı geliştirmiştir. Bu kapsamda, özellikle yoksulluğun da etkisiyle özel sektör yatırımlarının azaldığı Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine odaklanılmıştır”
“Mahalle Konsepti”
Temel üretim yaklaşımları arasına “Mahalle Konsepti”ni da dahil eden TOKİ, bu tarzda üretimlerle toplumsal dayanışmanın sürdürülebilirliğini esas almakta ve konut üretimini bu doğrultuda sosyal ihtiyaçlara da cevap verecek şekilde gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Dikey mimariden yatay mimariye geçişle birlikte şehirlerimizde kendine has kimliği olan kaliteli ve nitelikli konutlar, mahalleler inşa etmek İdarenin temel amaçlarındandır” dediler.
Kırklareli’nde TOKİ
Kırklareli TOKİ konutları hakkında üst üste müjde veren Kırklareli Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Selahattin Minsolmaz TOKİ konutları ile ilgili ihaleleri değerlendirdi. Minsolmaz “Kırklareli Merkezde yapacağımız ikinci etap Toplu Konut Projemizin, Konut yapım ihalesi gerçekleşti. Bu kapsamda Proje; 245 adet 2+1 tipi ve  290 adet 3+1 tipi olmak üzere toplamda 535 konuttan oluşmaktadır”
“Konut fiyatları”
Projede yer alan konutların fiyatları; inşaat fiziki gerçekleşme seviyesi %30'a geldikten sonra netleşecek olup, konut fiyatlarının netleşmesinin ardından projeye başvuru şartları belirlenerek, proje için talep toplanacaktır. Talep toplanmasının ardından, kura çekilerek konut alıcıları belirlenecek olup, çekilen kuranın ardından konut alıcıları ile sözleşmeler imzalanacaktır. Bununla beraber; Üsküp Beldemizde yapılacak 145 konut yapım ihalesi gerçekleşmiş durumda ve Büyükkarıştıran Beldemizde 170 konuta başvuru toplandı, şuan proje aşamasındayız.
“Başvuru taleplerinin son günü 20 Ekim”
Kavaklı 118 konut başvurusu toplandı ve yoğun sanayinin bulunduğu bu Beldemizde de proje aşamasındayız. Pehlivanköy ilçemizde de 80 konut için talep toplama aşamasında olup, talep toplama sürecinde son gün 20 Ekim 2017'dir. Bu projelerin toplamı 1048 konutluk olup, değerli hemşehrilerimize, gelişen süreçler hakkında bilgi vermeye devam edilecektir” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol