2023 Yılı Hizmet Tarifesinde Zam Yağmuru!

Uzunköprü Belediyesinde 2023 Yılı Bütçesinin görüşüleceği meclis toplantısı nihayet yapıldı. Pazartesi günkü Kasım ayı 2. birleşimi salt çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmemişti. Dün çoğunluk aranmaksızın toplanacağı açıklanan meclise,  2. birleşimi boykot eden 9 meclis üyesinden 7’si katılım gösterdi. Mecliste 2023 yılı gelir ve gider bütçesi oylara sunuldu. Ancak vatandaşı yakından ilgilendiren ücret tarifelerinin ayrıntılarına muhalefet meclis üyeleri dahil kimse değinmedi. ‘Ayrıntı’ olarak kalan tarifede dikkat çeken en önemli gelişme ise duyun tonuna yapılan yüzde 90 oranında zam oldu. Ön ödemeli sayaçlarda suyun beher tonu 2 lira 82 kuruş’tan 5 lira 35 kuruşa, Standard sayaçlarda ise suyun beher tonu 3 lira 68 kuruştan 6 lira 98 kuruşa yükseltildi. Vatandaşların istifade edeceği diğer hizmetlerden sepetli araç, hafriyat kamyonu, atık kül toplama baca temizleme ve reklam- ilan panoları kiralama gibi birçok hizmete de yüzde 100 zamlar yapıldı.

Kasım ayı 3. Belediye Meclisi Birleşimi dün saat 12.00’da AKM Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya 2. birleşimi toplantının yerinden dolayı boykot eden 9 meclis üyesinden 7’si de katılım gösterdi. 2023 Gelir- Gider Bütçesi ile ilgili AK Parti Grubu ve Belediye Başkanı Özlem Becan arasında gerilimli anlar da yaşandı. AK Parti Grubu 2023 gider bütçesinde temsil- ağırlama gider bütçesine çekimser kaldıklarını belirtti. Konu ile alakalı olarak söz isteyen AK Parti Grubu adına Mustafa Ravalı, Başkan Becan’ın 2022 yılı temsil- ağırlama giderleri ile ilgili şeffaf olmadığını iddia etti. Ravalı Ergene Limited Şirketi ile lgili de karanlık bir taraf olduğunu ifade ederek, “Ergene Şirketinin kuruluşundan bu zamana kadar yaptığı harcamaların ayrıntılı dökümünü sunacağınız ayrı bir meclis toplantısı talep ediyoruz. Bu şirketin kuruluş süreci, sermaye artırımı ve işleyişi bizim için bazı karanlık noktalarla dolu” dedi. Özlem Becan ise şirketin kurulmasındaki amacın istihdam sağlamak olduğunu ifade ederek, “Biz bu şirket ile bir- iki gencimiz daha Çorlu’ya göç etmesin diye çaba harcadık. Ancak verilmeyecek hesabım da yok. Aralık ayı meclisinde şirketin bu zamana değin tüm harcamalarını size ve kamuoyuna açıklamaktan gocunmam” dedi.

TARTIŞMALARIN GÖLGESİNDE KALAN ZAMLAR BELİMİZİ BÜKECEK
Kırıcı Enflasyon dalgasının sonucunda ülke genelindeki zam dalgasından Uzunköprü Belediyesi hizmet bedelleri de payını aldı. Her fırsatta suya zam yapmamakla övünen Belediye Başkanı Özlem Becan ve meclis 2023 yılı için abonelerden tahsil edilecek suyun tonuna yüzde 90 oranında zam yapılmasını kararlaştırdı. Böylece Ön ödemeli sayaçlarda suyun beher tonu 2 lira 82 kuruş’tan 5 lira 35 kuruşa, Standard sayaçlarda ise suyun beher tonu 3 lira 68 kuruştan 6 lira 98 kuruşa yükseltildi. Diğer yandan belediyenin diğer hizmetlerine de yüzde 100, bazı hizmetlerde ise yüzde 100’ aşkın zamlar yapıldı. Üç bacaya kadar baca temizlik hizmeti 110 liradan 250 liraya çıktı. Şehir içinde kilitli kapıyı açmak için itfaiye merdiveni kullanmanın bedeli 110 liradan 300 lira, bir saatlik itfaiye merdiveni kiralama ücreti 600 liradan bin 500 liraya, Katlı otoparkta aylık abonelik ücreti 150 liradan 300 liraya, Mesai saatleri içerisinde belediye nikah salonunda nikah ücreti 100 liradan 300 liraya, Köy minibüsleri terminaline giriş- çıkış ücreti 3 liradan 5 liraya, Kanalizasyon bağlantısı yapmak için saatli kepçe kiralama ücreti 200 liradan 500 liraya yükseltildi. Diğer yandan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet kalemlerinde yüzde 100, hafriyat depolama ve nakliye hizmetlerinde de yüzde 100 zamlar yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol