2023 Mayıs ayında Millet Bahçesini açıyoruz Pınarhisar’da altyapıyı baştan ayağa yeniledik

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Pınarhisar Millet Bahçesi’nde çalışmaların devam ettiğini belirterek bu yıl Mayıs ayında açılışının yapılmasını planladıklarını söyledi. Pınarhisar Millet Bahçesi ile 22 Dönüm arazide koşu, bisiklet, yürüyüş yolları, sosyal ve kültürel alanlar, spor alanları, yeşil alanlar gibi zengin içeriğe sahip pek çok içeriğin Pınarhisar’a kazandırılacağını kaydetti. Bunun yanı sına İlçede altyapıya yönelik devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Talay, içme suyu, atık su ve doğalgaz çalışmaları kapsamında devam eden projelerin yüzde 90’lara varan seviyelerde tamamlandığını açıkladı. Talay, “Hani diyor ya Neşet Ertaş; ‘Aşk ile çalışan yorulmaz.’ Bizler de Pınarhisarımızın geleceği için, yeni hizmetler için aşk ile durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, İlçede çalışmaların devam ettiği Millet Bahçesi projesi ile altyapı projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Talay, Millet Bahçesi Projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ Başkanlığımızın destekleriyle vatandaşların huzur ve keyifle zaman geçirmesi için tüm ince ayrıntıları düşünerek inşası devam eden Pınarhisar Millet Bahçesi çalışmalarımız hızla devam ediyor. 
22 dönüm araziye ve 7500 m2 fonksiyon alanına sahip Millet Bahçemizin içerisinde; 525 metre Yürüyüş Yolu, 860 metre Bisiklet Yolu, 720 m2 Biyolojik Gölet, 524 metre Koşu Yolu, 11.500 m2 Yeşil Alan, 1083 m2 Millet Kıraathanesi, Peyzaj Çalışmaları, sokak sporu alanları, Futbol Sahası, 269 m2 Basketbol Sahası, Kütüphane, Mescid, Fuaye, Kafe, Teras, 1 adet Su Deposu, Çocuk Oyun Alanları, Çardaklar, Çim Amfi, Konser Alanı, Yeşil Alan, 219 adet modern aydınlatma direği, 27 Çeşit Ağaç (Toplamda 426 adet ağaç), 4000 bin fidan gibi birçok zengin içeriğiyle Mayıs 2023 yılı içerisinde açılışını planladığımız Pınarhisar Belediyesi Millet Bahçesi hayırlı olsun” dedi.
Talay, proje için TOKİ Başkanı Ömer Bulut’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Pınarhisar’dan desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Pınarhisar adına teşekkür etti.
Altyapı çalışmaları
İlçedeki altyapı çalışmalarına yönelik te bilgi veren Talay, halk ozanı Neşet Ertaş’ın ''Aşk ile çalışan yorulmaz'' sözünü anımsatarak, “Bizler de Pınarhisarı'mızın geleceği için, yeni hizmetler için aşk ile durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Altyapı hatlarımızı baştan aşağı yenilediğimiz Pınarhisar’ımızda İçme Suyu Hattı çalışmaları %96, Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları %99, Kanalizasyon Hattı Çalışmaları %100, Doğalgaz Hattı Çalışmaları %90, 1500 Tonluk Yeni Su Deposu %99, 2500 Tonluk Yeni Su Deposu %82 oranda tamamladık. Pınarhisarı'mız için durmadan yorulmadan aşk ile çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İhsan başkan Sizi çalışkanlığınızı takdir ediyoruz ama üst yapı çalışmaları çok uzamadı mı ? Yağmurlarda her yer çamur araçla hangi sokaktan kaçacağımızı şaşırıyoruz. Üst yapı bu kadar gecikir mi ? İki senedir hele yazları toz solumaktan yağışlarda çamurdan usandık. Çok uzadı üst yapıyı kapatmak.