2023 Belediye Bütçesinin Görüşüleceği Kritik Meclis Bugün

2023 Yılı Uzunköprü Belediyesi tahmini Mali Bütçesinin belirleneceği kritik belediye meclis toplantısı bugün saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Özlem Becan, özellikle mali olarak kritik kararların alınacağı toplantılarda başta bazı CHP’li meclis üyeleri olmak üzere ciddi bir direniş ile karşılaşıyor. Bilindiği üzere Temmuz ayı meclis toplantısında başta ek bütçe talebi olmak üzere birçok konuda büyük kırılmalar yaşanmış, Becan’ın ek bütçe dışında hiçbir talebi kabul görmemişti. Becan’ın bu kritik toplantıda kendine yakın partililer ve belediye çalışanlarının da desteğini arkasına almak için toplantı yerini bu nedenle AKM konferans salonu olarak belirlediği düşünülüyor. 

Ek bütçenin görüşüldüğü Temmuz ayında yaşanan krizlerle dolu meclis toplantısının ardından kamuoyu şimdi de yine mali olarak kritik kararların alınacağı Kasım ayı ikinci birleşimine gözünü çevirdi. 2023 belediye bütçesinin belirleneceği toplantı ile ilgili olarak günler öncesinde ‘kıpırdanmalar’ başladı. Belediyenin mali olarak ana omurgasını oluşturan yeni yıl bütçe planlaması ile ilgili başkan Becan’ın CHP’li meclis üyeleri başta olmak üzere olası bir direnişle karşılaşma ihtimaline karşın toplantı yerini bu nedenlerle AKM Konferans salonuna aldığı iddia ediliyor. Zira belediye bütçedeki en büyük kalemlerden birisi personel maaşları…
Başkan Becan’ın önerdiği bütçe ile ilgili bir kırılma yaşanması halinde belediye personelinin de manevi desteğini almak için konferans salonunu tercih etti söyleniyor. Diğer yandan kendisine yakın partili isimlerinde Becan’a destek vermek amacıyla konferans salonundaki yerini alması bekleniyor.

İŞTE KARAR BAĞLANMASI
BEKLENEN KRİTİK MADDELER

Plan ve bütçe komisyonlarında incelemelerin tamamlanmasının ardından; Belediye 2023 Mali Yılı Bütçesi, 2023 Mali Yılı Ücret Tarifesi. Belediye 2023 Mali Yılı Gelir Bütçesi, 2023 Mali Yılı Gider Bütçesi, 2023 Mali Yılı Katı Atık Ücret Tarifesi, 2023 Mali Yılı Atıksu Ücret Tarifesinin karara bağlanması bekleniyor.

TEMMUZ AYINDA BAŞKAN BECAN
ADETA ŞOKU YAŞAMIŞTI

Gelin Temmuz ayında Başkan Becan’ın başta kendi partilileri olmak üzere meclis ile yaşadığı kırılmalara göz atalım… Temmuz ayı olağan belediye meclisinde CHP grubunun dolayısıyla Başkan Becan’ın da desteklediği isim Asuman Karaağaç yerine kendisinin de aday olduğunu söyleyen bir diğer CHP’li meclis üyesi Edip Can Yayalar Plan Bütçe Komisyonuna seçildi. Asuman Karağaç’a oy veren Becan oylama sonucunda neye uğradığını şaşırmıştı. Yine Belediye Başkanı Özlem Becan’ın şehir içi ücret artış talebinin komisyona havale edilmesine yönelik ret kararına rağmen 6 ret-10 kabul oyuyla Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ravalı’nın talebi yönünde komisyona havale edilmişti. Diğer yandan Plan bütçe komisyonu üyesi olarak görev yapan belediye Meclis üyelerinden İyi Partili Hakan Doğan Ali Bülent Ulusoy’un maaşı ile ilgili net 8 BİN TL, CHP’li Erbil İşeri ise belediye başkanının maaşının 2/3 oranında verilmesi görüşlerine rağmen komisyonda yer alan CHP’li diğer isim Birsen Çotra ve AK Parti’li meclis üyesi İsmail Ateş’in asgari ücret teklifli oy çokluğu ile kabul görmüştü. Ayrıca Ek bütçesin onaylanması esnasında da CHP’li meclis üyesi Birsen Çotra tasarruf planının ön plana çıkarılması ve birim müdürlükleri tarafından plan bütçe komisyonunda gerekli izahatın yapılmadığını ifade ederek mecliste de ret yönünde görüş bildirdi. CHP’li Edip Can Yayalar ve Şerafettin Çakır ek bütçe için çekimser oy kullanmasıyla oylama sonucu ek bütçe oy çokluğu zar zor kabul edilebilmişti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol