2022 yılının ilk hırsızlık olayı kısa sürede aydınlatıldı

Pınarihsar’da 1 Ocak’ta bir yazlık evin çatısındaki güneş panallerinin çalındığı ihbarı Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki 2022 yılının ilk hırsızlık olayı olarak kayıtlara geçti.
Jandarma ise Tekirdağ’dan Kırklareli’ne gelerek hırsızlık yapan şahısları Çerkezköydeki evlerinde 720 saatlik görüntüdeki 14 bin aracın kaydının incelenmesinin ardından kıskıvrak yakladı. Öte yandan Kırklareli İl Jandarma Komutanlığınca, 2021 yılında teknolojiden de faydalanılarak Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen toplam 168 hırsızlık olayının tamamının aydınlatıldığı bildirildi. Kişilere karşı suçların yanı sıra malvarlığı ve hırsızlık suçlarında %100 aydınlatma başarısı elde edildiği belirtildi.

İstanbul’da oturan M.Ş.A. isimli şahsın Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi Kaynarca Beldesindeki yazlık evinde bulunan güneş panallerinin çalındığını ihbar etmesi, 2022 yılında Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı’nın sorumluluk bölgesinde meydana gelen hırsıklık olaylarının ilki olarak kayıtlara geçti. 01 Ocak’ta saat 14.00 sıralarında yazlık evinden piyasa değeri yaklaşık 25 bin TL olan 16 adet güneş panelinin çalındığını ihbar eden M.ŞA’nın bu ihbarı ise kısa sürede sürdürülen titiz çalışma sonrası aydınlatıldı.
Kırklareli Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Pınarhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan ortak çalışma ile bölgeye giriş ve çıkışları gören 3 farklı noktadaki kameralardan toplam 720 saat kamera kaydı ile plaka tanıma sistemlerinden şüpheli şekilde geçiş yapan yaklaşık 14 bin araç görüntüsünü inceledi.
İncelemeler sonucu 23 Aralık 2021 gecesi 18.00-21.00 saatleri arasında olay bölgesine birkaç kez giriş-çıkış yaptıktan sonra Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi istikametine giden gri renkli kapalı kasa panelvan türünde bir araçtan şüphelenildi.
Araştırmasını derinleştiren Jandarma, söz konusu aracın Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde oturan F.Ş. isimli bir kadının üzerine kayıtlı olduğu, kadının herhangi bir suç kaydının bulunmadığı ancak aracı hırsızlık kaydı bulunan eşi H.Ş. tarafından kullanıldığını belirledi. Plaka tanıma sistemi görüntülerinden şüpheli aracı kullanan H.Ş. isimli şahıs teşhis edildi.
JASAT ekiplerince 04 Ocak 2022 Salı günü Çerkezköy’ün Kızılpınar Mahallesinde düzenlenen operasyonla hırsızlık şüphelisi H.Ş. kullandığı araçla birlikte yakalandı. Şüpheli şahsın Jandarmada verdiği ifadede, suçu aynı mahallede ikamet eden S.M. ve S.D. isimli şahıslarla birlikte işlediği itiraf etti.
Diğer şüphelilerin de yakalanması üzerine çalınan güneş panellerinin Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik Mahallesinde ikamet eden M.K. isimli şahsa satıldığı tespit edildi. Çalınan malzemeleri satın aldığını kabul eden M.K., 16 adet güneş panelini teslim etti. Hırsızlık şüphelisi 3 şahıs ve “Suç Eşyasını Satın Almaktan“ M.K. hakkında işlem yapıldı. Şahısların uyuşturucu ve hırsızlık başta olmak üzere çeşitli suçlardan kayıtları bulunduğu belirlendi.
168 hırsızlık olayının tamamı çözüldü
Öte yandan Kırklareli İl Jandarma Komutanlığınca, 2021 yılında teknolojiden de faydalanılarak Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen toplam 168 hırsızlık olayının tamamının aydınlatıldığı bildirildi. Kişilere karşı suçların yanı sıra malvarlığı ve hırsızlık suçlarında %100 aydınlatma başarısı elde edildiği, bu suçlara karışan toplam 579 şahsın da yakalanarak Adli Makamlara teslim edildiği belirtildi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol