“2022 yılına kadar bizlere yol gösterecek stratejik planımızı hazırlıyoruz”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası 2019-2021 dönemi çalışmalarını şekillendirmek adına KTSO İç Paydaş Çalıştayı’nı hayata geçirdi. Stratejik Plan hazırlama süreci kapsamında düzenlenen çalıştay oda binasında gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Oda olarak 2022 yılına kadar yol gösterecek stratejik planı hazırladıklarını belirterek, en doğru yolun ortak akıl ile olacağını söyledi ve süreç boyunca yerel paydaşlarla hareket edileceğini ifade etti.

İç Paydaş Çalıştayına; Oda'yı oluşturan 12 Meslek Komitesinin temsilcilerinin yanı sıra, Kadın Girişimciler Kurulu. Genç Girişimciler Kurulu, gıda, tekstil, turizm gibi alanlarda faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. Çalıştayda Kırklareli'nin kalkınması ve ticari faaliyetlerinin gelişmesi hedefiyle yapılabilecek çalışmalar ve bu alanlarda Kırklareli TSO'nun rolü tartışıldı.
“En doğruyu bulmanın yolu ortak akıldan geçiyor”
Toplantının açılışında konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık Kırklareli'nin kalkınması için ortak akılın ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “İlimizin gelişim potansiyelinin ve sorunları hakkında hepimizin kafasında çözüm önerileri var ancak en doğruyu bulmanın yolu ortak akıldan geçiyor. Oda olarak 2022 yılına kadar bizlere yol gösterecek stratejik planımızı hazırlıyoruz. KTSO'nun Kırklareli'nin gelişiminde doğru adımları atabilmesi için bu süreci önemsiyoruz.
İlimiz sanayi, turizm, yerel ürünler, dış ticaret gibi pek çok alanda önemli değerleri ve potansiyeli barındırıyor ancak bu potansiyelin değerlendirilebilmesi için ciddi adımlar atılması gerekiyor. Stratejik planın katılımcı bir yöntem ile hazırlanması, Kırklareli ekonomik hayatının gelişmesine dair çok yönlü bir yaklaşımın oluşturulması, kilit alanlarda paydaşlarımızın ve üyelerimizin katkılarının alınması ve iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır” dedi.
“Odamızın 2500 üyesinin
sesi de olacak”
Ilık konuşmasına şu şekilde devam etti, “Yürüttüğümüz süreç içerisinde gündeme gelen pek çok konu var. Üyelerimizin sorunlarını çözecek adımları atmak ve onların beklentilerini karşılamak yasa ile Odamıza verilmiş görevler arasında. Bunları hayata geçirmek önemli bir önceliğimiz ancak Kırklareli'ndeki ticari kuruluşların şemsiye yapısı olan Odamızın 2500 üyesinin sesi de olacak. Kırklareli'nin gelişimi için dile getirilen bazı konular ulusal düzeyde politika değişikliklerini ve yerel düzeyde kamu kurumlarımızın çalışma alanlarına giren konuları da içeriyor. Bu alanlarda gerekli çalışmaların yürütülmesi için yerel paydaşlarımızla beraber hareket edeceğiz. Bu bağlamda 27 Kasım Salı günü Valilik, Belediye ve Üniversite başta olmak üzere kentteki ilgili paydaşlarımızın katılacağı Dış Paydaş Çalıştayımızı da yapacağız.”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası stratejik planını yıl sonunda hazır olacağını ve hızlıca hayata geçirileceği belirtildi. Başkan Ilık’ın konuşması sonrasında Sait Çetin tarafından paydaşlara eğitim verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol