2022 Yılı Yaz Kur-an Kursları başladı

Kırklareli’nde 2022 Yılı Yaz Kur-an Kursları, Ahmet Cevdet Paşa Cami'nde düzenlenen açılış programı ile başladı. Programa Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl Müftüsü Yusuf Eviş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Babuşçu, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ali Ergin, öğrenciler ile aileleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yeni atanan İl Müftüsü Yusuf Eviş yaptı.
Görevinin ilk gününe önemli bir program ile başlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Kırklareli Müftüsü Yusuf Eviş, Yaz Kur-an Kurslarının, çocuklara karşı sorumlukların yerine getirilmesi noktasında sunulmuş büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Her bir çocuğumuzun kendisiyle, rabbiyle, ailesiyle, toplumla çevreyle barışık ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerinin gayreti içerisinde olduklarını belirten Eviş, şöyle konuştu;
“Çocuklarımız Allah’ın insanlara ihsan ettiği en sevimli nimet ve en değerli emanettir. Bu ilahi ikram çocuklarımız karşısında ebeveynlerin çocuklarını bir sarraf hassasiyetiyle geleceğe hazırlanması, Kur-an ile buluşturması, Hz. Muhammed ile tanıştırması ve medeniyet değerleriyle kuşandırmak İslam ahlakıyla donatması gerekir. Yaz Kur-an Kurslarımız, çocuklara karşı sorumlukların yerine getirilmesi noktasında sunulmuş büyük bir fırsattır. Yaz kuran kursları, doğru dini bilginin doğru bir yöntemle çocuklarımıza aktardığı ve ülkemizin en ücra köylerinden en büyük şehirlerine kadar her çocuğun kolaylıkla ulaşabildiği kıymetli bir imkandır. Zira ülkemizin her köşesinde yer alan doğal birer mektup olarak bu imkana en güzel mekan olan camilerimizin kapıları, çocuklarımız için ardına kadar açıktır. Müftülük olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Bu yüzden tertemiz bir fıtratla dünyaya gelen her bir çocuğumuzun kendisiyle, rabbiyle, ailesiyle, toplumla çevreyle barışık ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerinin gayreti içerisindeyiz. Elbette çocuklarımızın tatil döneminde olduklarının farkındayız. Bu yüzden bütün ders materyallerimizi motivasyon merkezli bir yaklaşımla, çocuklarımızın seviyesini ilgisini, beklentisini yaşını, yeteneğini bilgisini dikkate alarak hazırladık. Böylece çocuklarımızın hem yeni şeyler öğrenecekler hem de daha önce informel olarak öğrendikleri bilgilerini test edip yanlışları varsa düzelterek eksiklerini tamamlayacaklardır.”
“Çocuklar cami ve cemaat kültürüyle tanışacak”
“İki yıldır okuldan ve akranlarından uzaklaşmalarına sebep olan salgın sürecinin çocuklar için kolay olmadığını vurgulamam gerekir. Bu doğrultuda sevgi, ilgi, oyun ve bilgi düzleminde yürüteceğimiz bir eğim programıyla yaz kuran kurslarımız, yavrularımızın sıkılmalarına mahal vermeden bu zor süreci sağlıklı bir şekilde atlatmalarını da sağlayacaktır. Yaz kuran kurslarında çocuklarımız bir yandan temel dini bilgileri ibadetleri ve ahlaki değerleri öğrenecekler ruhlarına hakikat tohumları ekerken diğer yandan cami ve cemaat kültürüyle tanışarak hayatlarının temel değerlerini inşa edeceklerdir birliği beraberliği yardımlaşmayı kardeşliği saygıyı sevgiyi dürüstlüğü paylaşma ve dayanışma ahlakını bizzat yaşayarak öğreneceklerdir bizler de bu imkanı sağlayarak onları onlara en değerli mirası bırakmış olacağız gözaydınlığı yavrularımızın yüce dinimiz İslam’ı kitabımızı kuranı Peygamberimiz Hz. Muhammedi ve onun ahlakını öğrenmelerini sağlamanın kıvancını yaşayacağız. Ebeveynlere çocukların manevi yönden de geliştirilmesi gerekir bunun çocukların dinini tarihini toplumunu medeniyetini tanıması ve daha iyi bir gelecek inşa etmelerini için bir zorunluluktur.”
Çocuklarımız değerlerimizi öğrenmeli
Programda daha sonra konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici de, yaz Kur-an kurslarının ilimize hayırlı olmasını dileyerek çocukların dolu dolu bir yaz tatili geçirmelerinin en büyük istekleri olduğunu bu noktada yaz spor okulları ile birlikte yaz kur-an kurslarının iyi birer fırsat olduğunu ifade etti. Vali Ekici, “Bütün kurumlarımızın işbirliği ile gerçekleşecek olan bu yaz etkinliğinin ilimize, öğrencilerimize, ailelerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizim inancımızın ilk emri oku diye başlıyor. Hadis-i Şerifimiz var. ‘İlim Çin’de bile olsa alınız’ yazıyor. Bu çerçevede örgün eğitimimizin sonlandığı bu dönemden sonra Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında bütün kurumların işbirliği ile çocuklarımızın eğitime tabi tutulması, yaz spor okullarına gitmeleri Eylül ayı geldiğinde de çocuklarımızın dolu dolu bir yaz tatilini tamamlamış olması bizim en büyük isteğimizdir. Çocuklarımız gelecekte çok başarılı doktor, başarılı mühendis, başarılı avukatlar olabilirler. Ama bu meslekleri yaparken insanı sevmeli, bu mesleklerin etik değerlerini bilmeliyiz. Meslekler sadece bize kazanç kapısı olmasının yanında insana hizmet etme kapısıdır. Bu çerçevede çocuklar değerlerimizi öğrenecek, kültürümüzü öğrenecek ve geleceğe yetişmiş iyi birer insan olarak hazır hale gelecek. Yaz Kur-an Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Çocukların Kur-an’ı Kerim ve şiirler okuduğu program dualarla son buldu.
Dün başlayan kurslar 2 ay boyunca devam edecek. Düzenlenen Kur-an Kurslarının yanı sıra yaz spor okulları da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştiriliyor. Yaz spor okulları 1 Temmuz’da başlayacak. Tüm kurslar ücretsiz olarak veriliyor. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. şifrelerin çözümü 30 Haziran 2022 Perşembe 16:34:23

    "Çocukları kendinden rabbinden ailesinden toplumdan çevreden koparıp hasmane sorumsuz robotoid köleler edilmeleri gayretimiz..."