2022 Yılı Yatırım Programından Çakmak Barajına 65 Milyon TL Bütçe Ayrıldı

Başta ilçemiz olmak üzere bölgemizin sürdürebilir tarımsal kalkınması bağlamında hayati öneme sahip Çakmak Barajı Projesi ile ilgili olarak çok önemli bir gelişme yaşandı. İlerleme durumu sürekli tartışılan ve kendisinden daha sonra başlayan projelerin bitirilip faaliyete geçmesine rağmen halihazırda 1. Kısmı dahi tamamlamayan Çakmak Barajına 2022 Yatırım Bütçesinden 65 Milyon Lira ödenek ayrıldı. Konuyla ilgili sevindirici gelişmeyi AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal paylaştı. Ayrıntılar haberimizde… 

Arap saçına dönene ve bir dönem bitirilmesine dair umutların dahi kalmadığı ilçemiz tarihinin en büyük yatırımları arasında yer alan Çakmak Barajı Projesi ile ilgili sevindirici bir haber geldi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Çakmak Barajı birinci kısım sulama hattı için 65 Milyon TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile yaptığı görüşmenin ardından son dakika müjdesini veren Aksal, “Verimli topraklarımızı suyla buluşturmaya devam ediyoruz. 2022 Yatırım Programında Meriç-Edirne Sulaması için 100 Milyon TL, Hamzadere Barajı için 80 Milyon TL ve Çakmak Barajı 1. Merhale için 65 Milyon TL ayrılmış olup bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Dr. Bekir Pakdemirli ye destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AKSAL İL GENELİNDEKİ TARIMSAL
YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal görüşmenin ardından detaylı bir değerlendirmede bulundu. Aksal Değerlendirmesinde, “19 yılda reel rakamlarla toplam 396 milyar lira destek ödemesi yaptık. 2017'de 12,9 milyar lira olan tarım destekleri 2022'de 25,8 milyar liraya çıkarılmıştır. 2002'de 5 ürüne prim desteği verilirken bugün 18 ürüne destek vermekteyiz. TARSİM kapsamında poliçedeki devlet desteğini ve çiftçiye ödenen hasar tazminat oranını yüzde 10 artırdık. Tarım söz konusu olduğunda sulama yatırımlarının da ne denli büyük önemi olduğunun bilinci ile Bakanlığımız Edirne’ye birçok proje ve yatırımlarda bulunuyor, bölgemizin sulanabilir alanlarının arttırılması çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılı yatırım planımızda bulunan; MERİÇ TAŞKIN PROJESİ – DRENAJ-TAŞKIN- 2026, AŞAĞI İPSALA -HAMZADERE BARAJI VE KOYUNTEPE REGÜLATÖRÜ – 2023, MERİÇ-ÇAKMAK 1. MERHALE DEPOLAMA SULAMA -2025, MERİÇ-EDİRNE SULAMA (7.800 HA) -2025, İPSALA- KARAAĞAÇ BARAJI VE SULAMASI -2025 projelerimiz son hızla devam ediyor. Birçok sulama projemizi de önümüzdeki yıllarda inşallah bölgemize kazandıracağız. Çünkü Edirne verimli toprakları, tarımsal sulama için zengin yerüstü su kaynakları, ülkemiz için stratejik öneme sahip bitkilerin yüksek üretim potansiyeli ve gelişmeye elverişli tarıma dayalı sanayisi ile potansiyeli çok fazla olan bir şehir. Tüm çabalarımız bu potansiyeli değerlendirebilmek, bölgemizi kalkındırabilmek için. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesi hususlarında sulama projeleri ve sulanabilir alanların artırılması konusunda, Bakanlığımızın ve Cumhurbaşkanımızın hassasiyetleri üreticimizin yüzünü güldürmüştür. Sayın Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza Edirneli Üreticilere desteği ve yatırımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”
ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol