2022 Yılı Etkili Hutbe Sunumu 6.Bölge Finali Kırklareli’nde yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlenen "Etkili Hutbe Sunumu Yarışması"nın Finali Kırklareli’nde Hızırbey Camiinde yapıldı. Yalova, Edirne, Sakarya, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Bursa, Kütahya ve Kırklareli'nden cami imam hatip ve müezzin kayyımları katıldığı yarışmanın 1’ncisi Bursa Osmangazi’den Müezzin- Kayyım Mesut Öztürk oldu. Öztürk’e 1’ncilik ödülü Kırklareli Valisi Birol Ekici verdi.
Katılımcılara teşekkür eden Kırklareli Müftüsü Yusuf Eviş de, 1’nci olan Öztürk’e Türkiye Finalinde başarılar diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kırklareli’nde Hızırbey Camiinde 03 Ağustos 2022 Çarşamba günü "2022 Yılı Etkili Hutbe Sunumu 6. Bölge Final Yarışması" yapıldı.
Yarışmaya Yalova, Edirne, Sakarya, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Bursa, Kütahya ve Kırklareli'nden cami imam hatip ve müezzin kayyımları katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlenen "Etkili Hutbe Sunumu Yarışması"nda bölge elemeleri sürüyor.
Bu kapsamda Kırklareli İl Müftülüğü ev sahipliğinde Hızırbey Camiinde gerçekleştirilen bölge finalinde 11 il birincisi etkili hutbe okumak için yarıştı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş’ın Komisyon Başkanlığını yaptığı yarışmada Bursa Osmangazi’den Müezzin-Kayyım Mesut Öztürk 1’nci, Kocaeli Çayırova Şekerpınar Camii İmam-Hatipi Furkan Demirci 2’nci olurken Sakarya Kocaali’den İmam-Hatip Ahmet Furkan Polat ise 3’ncü oldu. 
Kırklareli Valisi Birol Ekici, 1’ncilik ödülünü takdim ederek tüm katılımcıları tebrik etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.
Katılımcılara teşekkür eden Kırklareli Müftüsü Yusuf Eviş de, 1’nci olan yarışmacıya Türkiye Finalinde başarılar diledi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. boş konuşma yarışması 07 Ağustos 2022 Pazar 14:58:59

    Hiçbir yapay ve gösterişten öteye geçemeyen bu girişimler camiden kaçırtan diyanet dukalığının ve milleti dinden imandan eden akape iktidarının inanç sömürüsünün yıkımını artık onaramaz zira gözler açıldı akıl sahibi olunmaya başlandı