2022 2023 Eğitim Öğretim Yılı 2’nci Dönemi bugün başlıyor

Kırklareli’nde yarıyıl tatiline çıkan 53 bin 372 öğrenci 3 bin 833 öğretmen bugün 2’nci yarıyıl için ders başı yapıyor. 2’nci yarıyıl ile birlikte ilimizdeki ücretsiz yemek uygulamasından yararlanan öğrenci sayısı da ikiye katlanıyor. Kırklareli’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. yarısında 4 bin 204 öğrenciye günlük ücretsiz yemek verilirken bu sayı 2’nci yarıyılın başladığı bugünden itibaren (06 Şubat 2023) 8 bin 352’ye çıkarılıyor. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, uygulamayla ilgili; “Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamladık. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye genelinde 5 milyon öğrenci ile birlikte ilimizde de tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza haftanın beş günü, günlük bir öğün ücretsiz yemek verilmesi uygulaması başlayacak. Bünyesinde anasınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrencilerimiz de günlük beslenme hizmetinden yararlandırılacaktır” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda 1.8 milyon öğrencinin yararlandığı ücretsiz yemek uygulamasının 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2’nci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ulaşması kararı alındı. Bakanlık, şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda proje, kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Bu nedenle taşımalı öğrencilere yönelik sağlanan ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı genişletildi. Ücretsiz yemek uygulaması kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2’nci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilere de ücretsiz yemek hizmeti sağlanacak. Bu sayede 81 ilde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı 1,8 milyondan 5 milyona yükselecek. 
Kırklareli’nde de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. yarısında 4 bin 204 öğrenciye günlük ücretsiz yemek verilirken bu sayı 06 Şubat 2023 tarihinden itibaren II. döneminin başlamasıyla birlikte 8 bin 352’ye çıkarılıyor. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan; "Millî Eğitim Bakanlığımızın liderliğinde, öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmak ve öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Yarınlarımızın ümidi evlatlarımızı; vatanını ve milletini seven, aklın ve bilimin ışığında millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek üzere özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin evlatlarına eğitim alanında hizmet eden bizler, "Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak" bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bakanlığımız tarafından 81 ilimize gönderilen ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı “Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamladık. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye genelinde 5 milyon öğrenci ile birlikte ilimizde de tüm okul öncesi eğitim kurumlarındaki çocuklarımıza haftanın beş günü, günlük bir öğün ücretsiz yemek verilmesi uygulaması başlayacak. Bünyesinde anasınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrencilerimiz de günlük beslenme hizmetinden yararlandırılacaktır” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol