2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bugün Başlıyor

Yaz tatilinin ardından 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası 12 Eylül 2022 (bugün) başlıyor. Sabah 09.00’da Dingiloğlu Parkı önünden başlayacak kortej yürüyüşü ile başlayacak Eğitim-Öğretim Yılı Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek törenin ardından okullarda devam edecek. Protokolün katılacağı tören Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilecek.  Kırklareli genelinde okul öncesinde 5.646, ilkokulda 15.835, ortaokulda 14.688 olmak üzere toplam 36.169 öğrenci ilköğretime, 15.699 öğrenci ortaöğretime olmak üzere toplam 51.868 öğrenci ve 3.256 öğretmen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılını karşılayacak.

Kırklareli, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılını bugün karşılıyor. 3 aylık yaz tatilinin ardından öğrenciler bugün ders başı yapacaklar. Yeni Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla törenler düzenlenecek. Kırklareli Merkez’de kutlamalar 09.00’da Dingiloğlu Parkı önünden Kortej Yürüyüşü ile başlayacak. Özgürlük ve Demokrasi Meydanında saat 09.30 Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirilecek. 
10.30’da Kutlama Programı Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda yapılacak. Buradaki kutlama programına protokol üyeleri de katılacak. Bunun yanında okullarda kendi bünyelerinde kutlama programları gerçekleştirecek. 
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’da yeni Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kalkan mesajında şu ifadelere yer verdi;
“İlköğretim Haftasının kutlandığı bugünde, Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin ancak bilgi ile mümkün olacağının bilinciyle 2022-2023 eğitim-öğretim yılına başlıyoruz.
Uzun bir yaz tatilinin ardından, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte yeniden eğitim-öğretime başlamanın, ilköğretim haftasını birlikte kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.
Bugün ilimiz genelinde okul öncesinde 5.646, ilkokulda 15.835, ortaokulda 14.688 olmak üzere toplam 36.169 öğrencimiz ilköğretime, 15.699 öğrencimiz ortaöğretime olmak üzere toplam 51.868 öğrenci ve 3.256 öğretmen, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına başlamıştır.
Herkes tarafından biliniyor ki, eğitim bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." sözüyle eğitimin önemine işaret etmiştir.
Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.
Sevgili öğrenciler, sizler anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerinizin sıcacık yüreklerine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.
Kıymetli meslektaşlarım, "Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır." sözünden hareketle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimizin yetişmesinde göstereceğiniz fedakârlık ve gayretten hiçbir kuşkumuz yoktur.
Değerli veliler; sizlerle birlikte sürekli iletişim içinde, yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Türk Millî Eğitim amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Şunu biliniz ki, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda ve yüreğimizde hissediyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimize şimdiye kadar, verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz özveri için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde destek vereceğinize inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 Eğitim Yılı "İlköğretim Haftası" nı kutluyor, tüm eğitim paydaşlarımızın başarılı bir yıl geçirmesini diliyorum.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol