2021 yılında 394 tesis daha hizmete girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülünde Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün illerini su yapıları ile ihya etmeye, devasa projeler ile yüz yıllık, elli yıllık projeleri yaparak hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ettiklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda ve Türkiye’nin her alanda daha da güçlü hale getirilmesi konusunda DSİ olarak bizlere düşen görev; Ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyet seviyesine yükselmesi adına yatırımlarımızı arttırarak devam ettirmek, devletimizin bize verdiği vazifeleri en iyi şekilde yapmak için çaba sarf etmektir. Bu çerçevede ülkemizin en büyük yatırımcı kuruluşu olan DSİ’ye çok önemli görevler düşmektedir. Bu bilinçle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.’ dedi.

Buluşmaya; Gazete Kırklareli Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gülben Gökçen Dönmez, Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Taner ve Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram da katılım gösterdi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “1 Ekim itibariyle Kırklareli’nde Basın İlan Kurumu, Tekirdağ Şube Müdürlüğü vasıtasıyla faaliyetine başlamış oldu. Bizler yerel gazetelerimize çok önem veriyoruz. Bu anlamda bizleri sakın bir devlet memuru olarak görmeyin. Sonuçta bizler bütçeden yararlanmayan, kendi çarkıyla dönen bir kurumuz. Sizler olmazsanız, bizler de olmayız. Ama inanın bizler, kurumumuzu bir ticarethane olarak görmüyoruz. Çok para biriktirmenin bizlere bir faydası yok. Bizler artan parayla, sektörümüze nasıl daha çok fayda sağlayabiliriz bunun derdindeyiz. Dolayısıyla zorlaştırmak için değil, kolaylaştırmak için varız.”
Duran gazeteciliğin dijitale doğru evrildiğini de vurgulayarak; “Bizler; “Artık resmi ilanlar sadece web sitesinde yayınlanacak” gibi kesin bir hükmün geleceğini söylemiyoruz ama her şeye hazırlıklı olmalıyız. Artık basılı yayından ziyade, bir haberin hızlı bir şekilde internette çıkması daha çok tercih ediliyor. Ama basılı gazetelerimiz bir kültür. Bizler bu kültürün yaşatılmasını istiyoruz. Devletimiz ilanların yerel gazetelerde çıkmasını destekleyerek, zaten bu kültürün yaşatılmasını sağlıyor. Bizim gazetelerimizden istediğimiz web sitelerini güncel tutarak, bu kültürü internete de taşımaları yönünde.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Basın İlan Kurumu’nun Kasım ayı olağan genel kurul toplantısında alınan ve Resmi Gazete’de yayımlanan yüzde 20 oranındaki ilan tarifesi artışının, özellikle koronavirüs salgını döneminde zor koşullarda fedakârca görev yapan yerel basın kuruluşları için rahatlatıcı bir karar olduğuna dikkat çekti.
“Yerel gazetelerden yanayız”
Gazetemiz imtiyaz sahibi Öznur Tüzün, Kırklareli’nin bir ilçe olmadığını vurgulayarak, ilimizde en azından bir temsilciliğin yer alması gerektiğini önemle vurguladı.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran da bunun üzerine önceliklerinin her daim yerel gazetelerden yana olduğunu ifade ederek, illerde temsilciliklerin açılması yönünde çalışmada bulunduklarını, hayata geçme kararı aldıkları taktirde ilk olarak Kırklareli’nde hayata geçeceğini belirtti.
Yerel gazetelerin bulundukları kentlerde yerel demokrasinin gelişimine önemli katkıları olduğunu ve bulunduğunuz kentin yerel dinamiklerini harekete geçirmek gerektiğini ifade eden Duran; “Bu güç birliği sağlanırsa, işimiz inanın daha kolay. Dile getirdiğiniz sorunların gerek kendi bünyemizde, gerekse Ankara nezdinde çözümü için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden şüpheniz olmasın" dedi. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayırlı uğurlu olsun.