2021 yılı bütçesi 83 milyon TL

Kırklareli İl Genel Meclisi 10 Kasım Salı günü toplanarak, 2021 yılı hazırlık bütçesini görüştü. İl Özel İdaresi Genel sekreteri Bilal Kuşoğlu yaptığı bilgilendirmede; “Kırklareli İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Hazırlık Gelir-Gider Bütçesi 83.000.000,00-TL olarak denk bağlanmıştır” dedi…


10.11.2020 Salı günü yapılan Kasım ayı İl genel Meclis toplantısının 7. birleşiminde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, İdarenin 2021 yılı hazırlık bütçesi ile ilgili bilgi vermek için kürsüye davet edildi.
Genel Sekreter Kuşoğlu konuşmasında şunlar kaydetti; “İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Hazırlık Bütçesi, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 26, 30, 44 ve 45’nci maddeleri ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2005/57 sayılı Genelgelerine istinaden hazırlanmış olup, yasal süreleri çerçevesinde İl Encümenine sunulmuş, İl Encümeninin görüş raporu ile de, İl Genel Meclisine havalesi yapılmıştır. Kasım ayında yoğun bir şekilde konuların sonuçlandırılması için hem Meclisimiz hem de İdare çalışanlarıyla ortak bir çalışma temposu içinde bulunulacaktır.

10.11.2020 Salı günü yapılan Kasım ayı İl genel Meclis toplantısının 7. birleşiminde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, İdarenin 2021 yılı hazırlık bütçesi ile ilgili bilgi vermek için kürsüye davet edildi.
Genel Sekreter Kuşoğlu konuşmasında şunlar kaydetti;
“İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Hazırlık Bütçesi, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 26, 30, 44 ve 45’nci maddeleri ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün 2005/57 sayılı Genelgelerine istinaden hazırlanmış olup, yasal süreleri çerçevesinde İl Encümenine sunulmuş, İl Encümeninin görüş raporu ile de, İl Genel Meclisine havalesi yapılmıştır. Kasım ayında yoğun bir şekilde konuların sonuçlandırılması için hem Meclisimiz hem de İdare çalışanlarıyla ortak bir çalışma temposu içinde bulunulacaktır.
Kırklareli İl Özel İdaresinin 2021 Yılı Hazırlık Gelir-Gider Bütçesi 83.000.000,00-TL olarak denk bağlanmıştır. İçinde bulunduğumuz yılın gerçekleşme hedefleri dikkate alınarak hesaplanmıştır.
Bu Bütçe içinde; İl Özel İdaresi olarak kanunen ayırmak zorunda olduğumuz kanuni paylarımız ilgili tertiplerine ayrılarak konulmuştur. Bunun yanında Özel İdare personeli giderlerine, genel yönetimin cari harcamalarına, yasama-yürütme organları hizmetlerine, birliklere ve köylere yapılacak yardımlara, yatırımlara ve Yedek Ödenek tertibine ayrılacak ödenekler tek tek hesaplanarak ayrılmıştır.
İl Özel İdaresi olarak bütçe imkanlarımız doğrultusunda, mahalli ve müşterek olmak şartıyla, İlimizin köylerinin imar, yol, su, kanalizasyon, çevre, acil yardım ve kurtarma, orman köylerinin desteklendirilmesi, ağaçlandırma, altyapı ile sağlık, tarım, sanayi ve ticaret, sosyal hizmet ve yardımlar, ilk ve ortaöğretim kurumlarının bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerekli desteği her zaman sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz.
Bugün itibariyle 2020 yılı bütçe imkanları çerçevesinde yapılan yatırımları şöyle özetleyebiliriz;
İlimiz genelinde 2020 Yılı içerisinde İl Özel İdaresi, Köydes, İçişleri Bakanlığı, AFAD ödeneklerinden ;
162 Adet Köy Yolları Projesi, 41 Adet İçme Suyu Projesi, 6 Adet Tarım ve Sulama Projesi, 25 Adet Atık Su Projesi, 84 Adet Sosyal İşler Projesi olmak üzere toplamda 318 Proje üretilmiştir.
92.397 m2 Kilit Parke Taşı, 12 km stabilize kaplama, 5 km I. Kat asfalt kaplama, 95 km II. Kat Asfalt Kaplaması, 7 km Beton (SSB) Yol, 5 km BSK yol onarımı uygulaması yapılmıştır.
4 Adet Trapez Kanal, 3 Adet Menfez, 6 Adet İçme Suyu Depo Yapımı, 10 Adet İçme Suyu depo bakım onarımı, 2 Adet İçme Suyu İlave Şebeke hattı yapımı, 5 Adet İçme Suyu İshale Terfi hattı yapımı, 7 Adet İçme Suyu Sondaj Kuyusu bağlantısı yapımı, 6 Adet İçme Suyu Sondaj Kuyusu açılması işi, 3 Adet İçme Suyu Şebeke Boru değişimi işi, 1 Adet İçme Suyu Motopomp alımı, 1 Adet İçme Suyu Güneş Paneli yapım işi, 4 Adet Hayvan İçme Suyu Göleti yapımı, 1 Adet Hayvan İçme Suyu Göleti Bakım Onarımı, Adet Tarımsal Sulama Tesisi yapımı, 18 Adet Kanalizasyon Şebeke yapımı, 8 Adet Fosseptik yapımı ve 6 Adet Doğal Arıtma yapımı.
İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan toplam 2570 km. köyyolu ağı bulunmaktadır. Bu yollarda bulunan sanat yapılarında (köprü, menfez, büz geçişleri vb.) gerekli bakım-onarım çalışmaları yapılmakta olup, I. Derece öneme sahip köyyollarında trafik işaretleme montaj ve montajlı işaretlerin bakım-onarım çalışmaları devam etmektedir, bahsi geçen çalışmalar neticesinde sağlıklı ve sürekli ulaşım imkanı sağlanmaktadır.
İller Bankası tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılan 750.000,00.-TL hibe destekli kredi ile İlimize sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz, gelişmiş bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla 1 adet Hidrolik Sıkıştırılmalı Çöp Toplama Kamyonu ve 236 adet 770 lt çöp konteyneri alımı yapılmıştır. Kırklareli Yerel Yönetimler Katı Atık Tesislerine çöp toplama bedeli olarak ödenek ayrılmış olup, söz konusu birliğe katı atıklar nakil edilmiş ve bedeli ödenmiştir.
İl Genelinde covit-19 virüsü ile mücadelede halkımızın sağlığı için Kamu kurum ve kuruluşlarına büyük bir özveri ile gerekli maddi ve manevi destek verilmiş olup halen verilmeye devam edilmektedir.
İl Genelindeki Köylerimizin insani tüketim amaçlı kullanılan sularının yıl boyunca analizi yapılmış ve bedelleri İdaremizce karşılanmıştır.
İl Genelinde sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için gerekli olan beslenme, barınma ve sağlık konularında destek verilmiştir.
2020 Yılı içinde köylere, birliklere yardımlar yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Ahududu, Arıcılık, Balıkçılığa Kadın Eli Değiyor, KKKA Hastalığı için Dezenfektan Mücadelesi Projesi, Lavanta bitkisi, Yem Bezelye yetiştiriciliği projelerine ve Seracılık Projesine maddi destek verilmiştir.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kültürel faaliyetler için Ertuğrul Köyü Keşkek Şenliklerine, Topçu Baba Şenliklerine, Gülbaba Şenliklerine ödenek verilmiş olup pandemiden dolayı yapılamamıştır.
İl Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü’ne Spor Malzemesi alımlarına maddi destek verilmiştir.
2021 Yılı İl Özel İdare Bütçesi de bu amaçlar çerçevesinde hazırlanmıştır. İlimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, İl Genel Meclisimizin 2021 Yılı bütçe dönemi çalışmalarında başarılar dilerim” dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol