“2020 yılı daha şeker bir yıl olacak"

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcı ve beraberindekiler Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette 2020 yılında 250 bin ton pancar işlemeyi hedeflediklerini bildiren Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcı, verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ziyarette konuşan Vali Osman Bilgin’de Valilik olarak bölgede şeker pancarı üreticisine her zaman katkıda bulunarak destek olduklarını, çiftçilerin şeker pancarı ekimine daha fazla ağırlık vermelerini istediğini ifade etti.

Türkiye’nin ilk şeker üretimini yaparak 1926 yılından bu yana ağzımızı tatlandıran Alpullu Şeker Fabrikası 2020 yılında pancar işleme üretimini 250 bin tona çıkarmayı hedefliyor.Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcıve beraberindekileri makamında kabul etti.Gerçekleşen ziyarette Vali Osman Bilgin, Kırklareli Valiliği olarak bölgede şeker pancarı üreticisine her zaman katkıda bulunarak destek olduklarını,çiftçilerin şeker pancarı ekimine daha fazla ağırlık vermeleriniistediğini ifade etti.
Bilgin, “Babaeski İlçemize bağlı Alpullu Beldesinde bulunan Türkiye’nin ilk şeker üretimini yapan Şeker Fabrikamızın üretimine destek olmak için Valilik olarak her zaman hazırız. Geçtiğimiz 2018 yılında 16 bin ton pancar işleyen fabrikada 2019 yılında 89 bin ton pancar işlenmesi ülkemiz ve bölgemiz açısında da sevindirici bir haber.
Yapılan üretimle hem bölge halkımıza hem ülkemize büyük katkı sağlamakta. Trakya çiftçimiz artık tarlalarında pancar üretimi yaparak kendi ekonomilerine güç katmakta, yaptıkları üretimlerle ülke ekonomisini kalkındırmaktadırlar.
Ben buradan Valilik olarakta desteklediğimiz pancar üretimine tüm çiftçilerimizin ve halkımızın destek vermelerini, böylelikle tarımsal alanda kırsal kalkınmada daha da ileriye gideceğimizi düşünüyorum” dedi.
Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcı’da Alpullu Şeker Fabrikası olarak 2020 yılında 250 bin ton pancar işlemeyi hedeflediklerini belirterek, geçtiğimiz yıllarda çiftçilerin yaptıkları pancar üretimlerinde fabrika olarak hepsini satın alarak tarlalarda pancar bırakmadıklarını, üretim esnasında çiftçilere tohum,gübre, sulama, bakım, sökme ve nakliye konularında destek olduklarını vurguladı. Şimdiye kadar tüm ödemelerin çiftçilere yapıldığını ve fabrika olarak çiftçilere verdikleri tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadıklarınıanlattı. Bölgede pancar üretiminin daha fazla olması temennisinde bulundu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. 2020 yılının en şeker yanı 18 Aralık 2019 Çarşamba 21:24:53

    Milletin kurduğu ve sahibi olduğu tüm yurttaki şeker fabrikalarının özel ellerden alınıp tekrar millete verilmesi olur dileriz.